Tratament homeopat util după naşterea prin cezariană

on . . Accesări: 8501

gravida_2.jpgMulte femei aleg sau sunt puse în situaţia să accepte naşterea prin cezariană, ca urmare a unor probleme de sănătate sau pentru a nu pune în pericol viaţa copilului. Acest tip de intervenţie chirurgicală se poate însoţi de multe ori de o serie de neplăceri, care pot să afecteze energia femeii, şi aşa de mult solicitată de toată frământarea emoţională determinată de apariţia copilului.
Tratamentul homeopat poate ajuta la vindecarea rapidă şi fără probleme a cicatricii operatorii şi la prevenirea şi tratamentul oricărei complicaţii apărute în urma acestei intervenţii.
Primul remediu homeopatic la care ne vom gândi este Staphysagria în diluţia CH15, care este primul remediu de administrat în orice intervenţie chirurgicală, inclusiv în situaţia unei epifiziotomii (atunci când este tăiat perineul femeii, în cursul unei naşteri naturale). Ca urmare a acestor intervenţii chirurgicale, apar dureri ascuţite, tăietoare sau înţepătoare, agravate la repaus sau la orice fel de presiune asupra acelei zone sensibile. Se vor administra 3 granule de 3-4 ori pe zi, timp de 7-10 zile post-operator. Acest remediu va ajuta şi la eliminarea gazelor abdominale incarcerate, care pot apare după o naştere prin cezariană.
Al doilea remediu homeopatic important este Bellis perenis (părăluţa), dacă a fost nevoie de o intervenţie cezariană de urgenţă, după eşuarea unei naşteri normale (cu o traumă la nivelul organelor perineale). În acest caz, va exista o durere profundă şi intensă la nivelul pelvisului. Bellis perenis este un remediu excelent pentru dureri severe, cu senzaţie de ruptură, la nivelul ariei peri-uretrale a perineului. Administrarea sa va ajuta la controlul hemoragiilor ce pot apare ca urmare a lacerărilor cervicale sau peri-uretrale. Dacă se suspectează o ruptură la nivelul colului sau uterului, Bellis perenis este remediul esenţial de administrat, înainte de intervenţia chirurgicală de urgenţă.
Al treilea remediu homeopatic important este Hepar sulphur, la care ne vom gândi atunci când apare o inflamaţie, un abces sau o supuraţie la nivelul inciziei. Cicatricea post-operatorie este foarte dureroasă, cu senzaţie de înţepătură şi disconfort major. Femeia nu suportă să atingă acea zonă sau să o expună la aer rece. Hepar sulphur CH30, 3 granule de 3 ori pe zi, 7-10 zile, împreună cu spălături locale cu tinctură de Calendula (cu efect anti-septic şi cicatrizant) rezolvă majoritatea situaţiilor uşoare, necomplicate.
Dacă în urma intervenţiei prin cezariană, femeia are dificultăţi în alăptarea copilului, prin lipsa secreţiei lactate (urmare a şocului operator), remediul homeopatic Ricinus CH5 sau CH7, 3 granule de 3-4 ori pe zi, câteva zile poate ajuta la creşterea secreţiei lactate. Dacă aceasta este bine instalată, se recomandă oprirea remediului, pentru a nu accentua secreţia şi a nu induce „furia laptelui”.
Indiferent de modalitatea aleasă pentru naşterea copilului, mama poate găsi în homeopatie o terapie de sprijin pentru majoritatea problemelor pe care le întâlneşte în practică.
    
Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!