Tratament natural în vitiligo

on . . Accesări: 13236

vitiligo.jpgVitiligo este o afecţiune cutanată caracterizată prin apariţia unor zone de depigmentare în variate locuri, apărută de cele mai multe ori în context emoţional, în urma unor şocuri, stresuri sau probleme emoţionale puternice. Vitiligo este considerat de mulţi o boală auto-imună, pentru că de cele mai multe ori apare o distrugere a melanocitelor, celulele care asigură pigmentaţia obşinuită a pielii datorită unor anticorpi împotriva acestor celule, produşi de propriul organism.
Vitiligo este una dintre afecţiunile cel mai greu de tratat, indiferent de tratamentul utilizat. Cele mai bune rezultate pe care le-am văzut sunt cele obţinute cu remediul homeopatic de constituţie sau de situaţie pentru pacientul respectiv. Acest remediu se identifică în urma unei consultaţii homeopate laborioase, ce poate fi realizată în una sau mai multe şedinţe.
Există însă şi două poduse care s-au dovedit eficiente pentru grăbirea repigmentării în vitiligo, ce pot fi administrate în paralel cu remediul de constituţie.
Unul este remediul homeopatic Mica, obţinut din mineralul numit în acest fel, este un remediu frecvent indicat în depigmentări şi pete albe. Se administrează Mica CH5, 3 granule de 1-2 ori pe zi, perioade de minim 6 luni (sau 1 an de tratament).
Acest remediu homeopatic, asociat cu Extractul din muguri de Platan- Platanus orientalis MG=D1, 2 ml în apă, de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, 6 luni – 1 an (după dr. Pol Henry), ajută semnificativ repigmentarea pielii în această situaţie.
Mugurii de platan au un tropism pentru sistemul reticulo-endotelial şi reprezintă un remediu valoris anti-inflamator cutanat şi epitelial. Are o acţiune importantă asupra pielii şi pigmentării acesteia, fiind indicat în mai multe afecţiuni care implică hiper-pigmentarea sau decolorarea pielii (de ex, în urticaria pigmentară, în psoriazis şi în vitiligo). Este unul dintre remediile cele mai indicate pentru inflamaţii care se repetă de o manieră exasperantă, sau pentru afecţiuni cutanate persistente şi cronice, fiind unul dintre drenoarele cutanate prin excelenţă. Alături de alte extracte glicero-alcoolice, precum Extractul din muguri de Cedru- Cedrus libani MG=D1 sau Extractul din muguri de Nuc- Juglans regia MG=D1, Extractul din muguri de Platan- Platanus orientalis MG=D1 reprezintă un element important în arsenalul dermatologiei naturiste.

Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!