Gemoterapia ne oferă aspirina naturală

on . . Accesări: 5217

scoarta_salcie.jpgAfecţiunile degenerative ale aparatului osteoarticular sunt boli cronice care în anotimpul rece prezintă decompensări algice (episoade dureroase) datorate factorilor agravanţi reprezentaţi de frig şi umezeală. Artroza este una dintre cele mai frecvente boli degenerative articulare a cărei incidenţă creşte o dată cu vârsta. Artroza se caracterizează prin degenerarea cartilajului şi hipertrofie osoasă la nivelul articulaţiilor. Există o soluţie naturală, un înlocuitor al aspirinei, şi anume Extractul gemoterapic din scoarţa de Salcie albă- Salix alba MG=D1.
Acest extract îmbină acţiunea aniinflamatorie şi analgezică fără a avea însă efectele adverse ale antiinflamatoarelor nesteroidiene. Substanţa sa activă este binecunoscuta salicină care nu irită tubul digestiv. Salicina prin hidroliza formează glucoza şi saligenina ( alcool salicilic). Saligenina se oxidează în ficat rezultând acidul salicilic care are proprietăţi analgezice, antipiretice şi antireumatice. Chinezii au utilizat scoarţa salciei albe cu mai multe mii de ani înainte pentru ameliorarea durerilor. În schimb, în Europa, s-a extins doar la sfârşitul secolului XVII. Scoarţa şi frunzele au fost utilizate în medicina tradiţională pentru prevenirea şi tratamentul reumatismului şi în febra de diverse etiologii.
Este un antireumatic, antiinflamator, antipiretic şi antialgic deosebit. Extractul din scoarţa de Salcie- Salix alba MG=D1 posedă o acţiune antiinflamatorie în special asupra aparatului musculo- scheletal. Având şi efect antipiretic este foarte util în sindroamele febrile care însoţesc episoadele gripale.
Principalele indicaţii clinice sunt:
artroze generalizate
reumatism cronic degenerativ
poliartrita acută
artroze ale micilor articulaţii
nevralgii reumatice
stări febrile
Extractul din scoarţa de Salcie- Salix alba MG=D1 se asociază cu alte preparate gemoterapice în diverse scheme terapeutice în funcţie de afecţiunile şi de particularităţile fiecărui pacient. Principalele asocieri în artroză sunt cu Extract din muguri de Coacăz negru - Ribes nigrum MG=D1, Extract din muguri de Jneapăn - Pinus montana MG=D1şi Extract din muguri de Viţă de vie - Vitis vinifera MG=D1. Se fac scheme de tratament care includ 3 gemoterapice şi se administrează 2-3 luni.
La adulţi şi copii peste 7 ani se administrează câte 50 de picături (2 ml), în puţină apă, de 2-3 ori pe zi sau 50-75 de picături (2-3 ml), o dată pe zi, în asocieri.

Dr. Simona Bărnuţiu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!