Prevenţia gripei A(N1H1) cu produse gemoterapice şi fitoterapice

on . . Accesări: 4302

brad_maces_coacaz.jpgOrganismul omenesc are mecanisme proprii de apărare, care funcţionează în bună stare atâta timp cât omul are grijă ca întregul lui organism să se afle în bună stare. Primăvara, majoritatea organismelor prezintă dificultăţi de adaptare de la anotimpul rece la marile variaţii termice ale primăverii. Dacă persoana are un stil de viaţă haotic, cu nopţi pierdute, ore prelungite de muncă fără odihna necesară refacerii corpului, alimentaţie săracă în minerale şi vitamine, lipsa de oxigenare şi de mişcare fizică, atunci sunt create toate premizele ca apărarea imunitară proprie să nu facă faţă unor agresiuni ceva mai intense. ªi atunci virusurile sau bacteriile pătrund cu uşurinţă în interiorul organismului, iar lupta intensă pentru contracararea efectelor lor determină apariţia simptomelor pe care le denumit „gripă” sau „viroză respiratorie”.
Utilizând remedii naturale pentru întărirea organismului şi a apărării lui imunitare putem preveni îmbolnăvirea. Cele mai indicate sunt preparatele fitoterapice şi gemoterapice, ce pot fi administrate în cure de 1-2 luni, cu efecte de întărire generală asupra organismului.
Gemoterapia poate furniza o serie de preparate cu efect de stimulare imunitară importantă.
La copii recomand schema:
Extract din muguri de Coacăz negru-Ribes nigrum MG=D1, 20-25 pic în apă, dimineaţa
Extract din mlădiţe de Măceş- Rosa canina MG=D1, 20-25 pic în apă, la prânz
Extract din muguri de Brad-Abies pectinata MG=D1, 20-25 pic în apă, seara timp de 1-2 luni, în paralel cu tratamentul cu fitoterapice ( Imunogrip Junior, de 3 ori pe zi, 4 zile pe săptămână timp de o lună) sau un tratament homeopatic specific de reechilibrare a constituţiei.
La adulţi, schema recomandată pentru întărirea imunităţii este:
Extract din muguri de Coacăz negru- Ribes nigrum MG=D1, 2 ml în apă, dimineaţa
Extract din muguri de Stejar- Quercus pedunculata MG=D1, 2 ml în apă, la prânz
Extract din muguri de Porumbar- Prunus spinosa MG=D1, 2 ml în apă, seara zilnic, timp de 1-2 luni. Se poate asocia cu preparatele gen  Imunogrip (Imunogrip plus, Imunogrip capsule) pentru persoanele care au un sistem imunitar deficitar, care ştiu că sunt sensibile în timpul primăverii şi fac frecvente infecţii respiratorii.
Schemele cu gemoterapice se pot individualiza şi adapta la fiecare persoană suferindă, încercând să se echilibreze cât mai mult problematica sa.
Odihna, o alimentaţie echilibrată (legumele şi frunzele verzi ale primăverii sunt cele mai bune surse de vitamine C şi minerale – spanac, urzici, ştevie, ceapă verde, salată etc), mişcare fizică în aer liber şi cultivarea unei stări de spirit pozitive şi a unei gândiri pozitive (petrecerea mai mult timp în compania persoanelor iubite, a copiilor şi părinţilor, jocurile, muzica şi arta sunt soluţii pentru păstrarea unei energii pozitive într-o lume în care se induce frica pe toate canalele mass-media).
Frica nu reprezintă o stare emoţională benefică pentru fiinţa umană.

Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!