100 de produse medicamentoase cu risc crescut de discontinuitate în aprovizionare

on . . Accesări: 3354

04-medicamente rsMinisterul Sănătăţii a identificat 100 de produse medicamentoase cu risc crescut de discontinuitate în aprovizionarea unităţilor sanitare publice cu paturi...

“Căutăm soluţii pentru a reuşi aprovizionarea spitalelor cu aceste produse. Avem o Comisie desemnată prin Ordin de ministru care monitorizează în permanenţă piaţa, pentru a identifica şi alte produse la care pacienţii au acces cu dificultate. Sunt situaţii în care aceste medicamente nu mai prezintă interes comercial pentru producători şi distribuitori, sau situaţii când producţia este oprită.

Avem două soluţii pe care în prezent le dezbatem. Putem merge pe obligativitatea unităţilor sanitare de a realiza licitaţii pe acord cadru cu o durată de 3 ani pentru achiziţia medicamentelor. Dar o măsură viabilă mi se pare achiziţionarea, eventual, prin compania naţională UNIFARM, prin licitaţie naţională”, a declarat astăzi RAED ARAFAT, ministrul Sănătăţii.

 

Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică proiectul de Ordin pentru aprobarea listei cuprinzând denumirile comune internaționale corepunzătoare medicamentelor cu risc crescut de discontinuitate în aprovizionarea unităţilor sanitare publice cu paturi.

 

Documentul conţine Lista medicamentelor incluse în cadrul ghidurilor clinice, schemelor sau protocoalelor terapeutice cu disfuncţionalităţi în aprovizionare.

Sursa: Ministerul Sănătăţii

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!