Prevenţia aterosclerozei cu gemoterapie

on . . Accesări: 4894

vase_sange.jpgAteroscleroza este o boală care apare încă din copilărie şi dezvoltă treptat, cu fiecare greşeală alimentară şi eroare de stil de viaţă pe care o adăugăm în programul zilnic. Fiecare preparat cu grăsimi, prăjeli, prea mult dulce sau prea multe proteine animale se transformă treptat în depozite de grăsimi, care se depun în special pe pereţii vaselor de sânge. Cele mai afectate sunt vasele mari, aorta (vasul central al corpului omenesc, care porneşte de la inimă şi din care se ramifică toate celelelalte vase ale corpului), arterele care irigă inima (numite coronare), arterele care irigă creierul (cerebrale), cele care irigă ficatul şi întregul sistem digestiv (hepatice şi derivaţiile) şi arterele picioarelor.
Factorii de risc importanţi pentru ateroscleroză sunt fumatul, consumul exagerat de dulciuri şi diabetul zaharat, ca afecţiune, hipertensiunea arterială (pe stres sau de alte cauze) şi infecţiile frecvente. Manifestările aterosclerozei sunt determinate de îngustarea treptată a vaselor de sânge şi pierderea eficienţei de funcţionare a acestora. Apar treptat simptome variate, de la dureri la nivelul inimii, până la ameţeli, amorţeli în mâini şi picioare, dificultăţi de vedere, auz şi alte simptome grave, care pot merge până la ruperea vasului respectiv, ce şi-a pierdut elasticitatea şi capacitatea de funcţionare (accident vascular cerebral, infarct miocardic, arterită etc).
Cel mai bun tratament al aterosclerozei rămâne prevenţia. Pe primul loc se situează un stil de viaţă armonios şi echilibrat, în care perioadele de odihnă şi cele de activitate sunt alternate ritmic. Tot din acest stil de viaţă sănătos face parte şi alimentaţia echilibrată, bogată în fructe, legume, cereale şi peşte, cu alimente proaspete, de sezon şi gătite cât mai echilibrat. Mersul în aer liber, exerciţiile fizice, precum şi desoperirea pasiunilor fiecărei persoane, cu evitarea unei rutine zilnice plictisitoare – păstrează cât mai mult timp elasticitatea atât a minţii persoanei, cât şi a arterelor sale.
Gemoterapia oferă o serie de soluţii bune pentru menţinerea elasticităţii pereţilor vasculari şi întârzierea proceselor de fibroscleroză. Curele cu extracte gemoterapice pot fi realizate în fiecare primăvară şi toamnă, timp de 1-2 luni de zile, de către orice persoană, chiar şi de oameni aparent sănătoşi şi fără alte probleme. O astfel de cură de „întinerire” asigură un tonus bun al întregului organism şi previne apariţia precoce a plăcilor de aterocleroză pe pereţii vaselor de sânge.
Combinaţia frecvent recomandată la orice persoană este cea dintre Extractul din mlădiţe de Mur- Rubus fructicosus MG=D1 (Laboratoarele Plantextrakt), 2 ml în apă dimineaţa, împreună cu Extractul din muguri de Arţar- Acer campestre MG=D1, 2 ml în apă, la prânz şi Extractul din mlădiţe de Măslin- Olea europaea MG=D1, 2 ml în apă, seara, zilnic, 2 luni.
Extractul din mlădiţe de Mur- Rubus fructicosus MG=D1, are un efect anti-îmbătrânire, fiind indicat în prevenţia şi tratamentul fibrosclerozei organelor şi ţesuturilor. În acelaşi timp, protejează de osteoporoză, realizând o reglare a echilibrului mineralelor la nivelul ţesuturilor osoase şi articulare. În plus, este indicat drept preventiv în apariţia diferitelor fibroame, adenoame sau noduli (uter, sân, prostată, tiroidă etc) şi suplimentar, îmbunătăţeşte evident capacitatea respiratorie a organismului. Este un preparat cu efect anti-îmbătrânire deosebit.
La el, se adaugă extractul din muguri de Arţar- Acer campestre MG=D1, cu efectul său de drenaj al veziculei biliare şi scădere a colesterolului total din sânge, care este în acelaşi timp un remediu de drenaj în procesele degenerative organice în stadiul iniţial – cu alte cuvinte, îndepărtează substanţele toxice din sânge, în primele stadii ale impregnării toxice, înainte ca acestea să se depoziteze sau să afecteze alte ţesuturi sau funcţii.
Alături de el, extractul din mlădiţe de Măslin- Olea europaea MG=D1 are o acţiune deosebit de favorabilă asupra vaselor arteriale, în general. Ramurile tinere de măslin au o acţiune puternică hipotensivă (scad tensiunea arterială), dilatând arterele şi făcându-le mai elastice, de asemenea favorizează diureza (eliminarea apei din organism) şi ameliorează în acelaşi timp spasmul arterial şi arteriolar în toate vasele arteriale, în special în cele cerebrale, coronariene şi renale.
Aşadar, combinaţia celor trei extracte gemoterapice mai sus prezentate reprezintă cura ideală de primăvară, pentru adulţi, în vederea prevenţiei aterosclerozei şi a menţinerii organismului în stare de tonus şi de elasticitate.
        
Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!