Eroziuni ale colului uterin - tratament gemoterapic

on . . Accesări: 5604

caprifoi.jpgÎn ultimul timp, foarte multe paciente vin de la controlul ginecologic cu diagnosticul „rană pe col”. Este vorba de cele mai multe ori de eroziuni mai mult sau mai puţin superficiale, care prezintă riscul potenţial de a dezvolta la nivelul lor displazii şi în timp, degenerescenţe maligne. De aceea, medicii ginecologi indică intervenţii rapide, tip cauterizare locală sau tratamente destul de puternice cu antibiotice, sistemice sau locale, pentru a preveni această evoluţie dificilă. Gemoterapia are la dispoziţie două preparate interesante care pot ajuta în tratamentul acestei probleme.
Extractul din mlădiţe de Caprifoi- Lonicera nigra MG=D1 este un preparat cu acţiune importantă asupra sistemului imunitar la nivelul ficatului şi splinei, precum şi cu acţiune cicatrizantă la nivelul mai multor mucoase, în special respiratorie şi uro-genitală. Este unul dintre remediile care ajută în tratamentul ulceraţiilor cervicale, atât prin tratamentul inflamaţiei locale, care determină persistenţa ulceraţiei, cât şi prin efectul cicatrizant local.
Extractul din muguri de Ulm- Ulmus campestris MG=D1 are o acţiune de eliminare a secreţiilor mucoase, precum leucoreea, determină stimularea macrofagelor hepatice, cu efect anti-inflamator şi realizează o protecţie a pielii şi mucoaselor. Are şi acţiune cicatrizantă asupra pielii şi mucoaselor, precum şi o acţiune de reglare a metabolismelor organismului, în special a catabolismului nucleoproteinelor. Este unul dintre principalele remedii indicate în leucoree şi catar vaginal, precum şi în vaginite, cervicite, fiind considerat de către dr. Pol Henry un remediu pentru orice stare inflamatorie în fază exudativă.
Combinaţia celor două remedii, Extractul din mlădiţe de Caprifoi- Lonicera nigra MG=D1, 2 ml în apă, dimineaţa şi Extractul din muguri de Ulm- Ulmus campestris MG=D1 , 2 ml în apă, seara se administrează zilnic, timp de 1-3 luni, cu rezultate bune şi foarte bune. Dacă simptomele inflamatorii locale sunt accentuate (leucoree, dureri vaginale spontane sau la contact etc), la cele două remedii de mai sus se adaugă la prânz Extractul din muguri de Coacăz negru- Ribes nigrum MG=D1, 2 ml în apă, care intensifică acţiunea anti-inflamatorie a combinaţiei celorlalte două remedii.
Împreună cu măsură de igienă locală strictă, tratamentul cu extracte gemoterapice (Plantextrakt) poate duce la rezolvarea eroziunilor cervicale în 75-80 % din cazuri şi merită întotdeauna de încercat, înainte de orice intervenţie chirurgicală sau tratament alopat cu substanţe chimice.

Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!