Boala Alzheimer o realitate frecvent întâlnită

on . . Accesări: 5955

batrani.jpgBoala Alzheimer este o boală degenerativă a creierului care are ca prim factor de risc vârsta înaintată. Pe lângă tulburări de memorie, gândire, limbaj, această boală asociază tulburări de comportament şi incapacitatea de a dezvolta activităţi cotidiene obişnuite. De obicei anturajul bolnavului este cel care sesizează aceste modificări deşi uneori bolnavul le poate conştientiza. Simptomul uitării evenimentelor recente este în mod normal primul semn al bolii. Tulburările de limbaj, incapacitatea de a duce la bun sfârsit unele îndatoriri, dezorientarea, tuburările de gândire şi judecată, modificări ale dispoziţiei şi o stare de somnolenţă continuă sunt simptome care fac parte din tabloul clinic de debut al acestei boli.
Îngrijirea unui bolnav care suferă de boala Alzheimer este extrem de dificilă şi necesită efort fizic, moral şi financiar.
Gemoterapia (Plantextrakt)ne oferă o schemă terapeutică utilă în ameliorarea simptomatologiei acestei boli şi în încetinirea evoluţiei ei. Această schemă este alcătuită din Extract din muguri de Arin negru- Alnus glutinosa MG=D1, Extract din mlădiţe de Sequoia- Sequoia gigantea MG=D1 şi Extract din muguri de Mesteacăn pufos- Betula pubescens MG=D1.
Extractul din mlădiţe de Sequoia- Sequoia gigantea MG=D1 are o excelentă acţiune anti-senescentă, energetică, tonică şi stimulatoare generală.
Extractul din muguri de Arin negru- Alnus glutinosa MG=D1 are acţiune antitrombotică şi tonifiantă asupra sistemului vascular arterial (arterele din sfera encefalică şi coronariană) îmbunătăţind circulaţia la acest nivel.
Extractul din muguri de Mesteacăn pufos- Betula pubescens MG=D1, este un mare reglator al tulburărilor minerale şi metabolice din organism, în special ca tonic şi stimulant în astenia psiho-fizică.
Iată schema cu dozele corespunzătoare: dimineaţa Extract din mlădiţe de Sequoia- Sequoia gigantea MG=D1 50 picături, prânz Extract din muguri de Arin negru- Alnus glutinosa MG=D1 50 picături şi seara (nu mai târziu de ora 18), Extract din muguri de Mesteacăn pufos- Betula pubescens MG=D1 50 picături.
    
Dr. Simona Bărnuţiu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!