Leucoreea - problemă feminină, tratată gemoterapic

on . . Accesări: 7334

iarba_neagra.jpgPrintre problemele cele mai neplăcute cu care se confruntă femeile, leucoreea este frecvent întâlnită. Este definită drept existenţa unei scurgeri vaginale, de culoare, consistenţă şi miros variabile, care apare între sângerările menstruale, adică pe o perioadă lungă de timp. Scurgerile vaginale pătează lenjeria intimă, determină iritaţii locale şi diferite senzaţii locale neplăcute: mâncărime, usturime, jenă.
Leucoreea se poate datora frecvent alimentaţiei bogate în grăsimi animale, spun specialiştii în macrobiotică. Consumul zilnic de lactate şi carne determină în timp apariţia leucoreei, drept mecanism accesor de curăţenie a organismului (frecvent, persoanele care consumă zilnic lactate şi carne, fără a echilibra alimentaţia cu fibre din fructe, legume şi cereale sunt constipate).
Leucoreea poate apare şi în urma variatelor infecţii locale cu Candida sau alţi germeni, ca urmare a prea deselor tratamente cu antibiotice sau cortizonice (ce scad rezistenţa naturală şi apărarea locală a mucoasei vaginale). La multe dintre femeile care fac tratamente cronice, pentru diferite afecţiuni, după câţiva ani de zile de consum ale substanţei chimice din medicament, apar scurgeri tip leucoree, alături de alte modificări ale eliminărilor organismului (transpiraţie abundentă şi mirositoare, sau modificări ale aspectului şi mirosului urinii).
Gemoterapia poate ajuta la reglarea pH-ului mucoasei vaginale şi întăreşte apărarea de suprafaţă, astfel încât contribuie semnificativ la diminuarea scurgerilor neplăcute.
O schemă utilă de încercat în prezenţa unei leucorei deranjante, nemicrobiene (este important de făcut un examen citobacteriologic local) ar fi cea cu Extract din mlădiţe de Iarbă neagră, Calluna vulgaris MG=D1, 2 ml în apă, dimineaţa împreună cu Extract din muguri de Arin negru, Alnus glutinosa MG=D1, 2 ml în apă, la prânz şi Extract din muguri de Nuc, Juglans regia MG=D1, 2 ml în apă, seara, timp de 2-3 luni, cu pauză 3 zile la menstră.
Extractul din muguri de Iarbă neagră, Calluna vulgaris are un organotropism pe căile genito-urinare, având în acelaşi timp o acţiune specială asupra inflamaţiei cronice tisulare. Adică asupra situaţiei în care organismul nu mai reuşeşte să-şi mobilizeze resursele imunitare pentru vindecarea unei inflamaţii. In situaţia leucoreei, se poate folosi şi sub formă de băi de şezut, în care se vor folosi 10 ml de extract de mlădiţe de Iarbă neagră, Calluna vulgaris MG=D1 la 2-3 litri de apă foarte caldă. Se va sta cu fundul în ligheanul cu apă circa 5 minute, în fiecare seară, timp de 7-10 seri.
Mugurii de arin negru au proprietăţi deosebite în oprirea secreţiilor organismului, iar mugurii de nuc au efecte anti-inflamatorii, anti-bacteriene şi cicatrizante.
Un alt preparat care poate fi folosit în tratamentul leucoreei este Extractul din muguri proaspeţi de Ulm, Ulmus campestris MG=D1. Acesta are o acţiune de reglare a diferitelor secreţii, inclusiv a secreţiilor glandelor sebacee, sudoripare şi a eliminărilor precum diareea şi leucoreea. Într-o leucoree de dată recentă şi mai abundentă, recomandăm următoarea schemă: Extract din muguri de Coacăz negru, Ribes nigrum MG=D1, 2 ml în apă, dimineaţa, Extract din muguri de Nuc, Juglans regia MG=D1, 2 ml în apă, la prânz şi Extract din muguri de Ulm, Ulmus campestris MG=D1, 2 ml în apă, seara, timp de 30-40 zile, cu pauză 3 zile la menstră.

Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!