Tratament natural al bolii Dupuytren

on . . Accesări: 5816

Este o afecţiunea mai neobişnuită, întâlnită frecvent la bărbaţii care lucrează mult cu mâinile (la mecanici, tâmplari, lucrători în construcţii etc), dar apare şi la alte persoane şi se caracterizează printr-o induraţie (întărire) şi o micşorare a tendoanelor muşchilor la nivelul palmei. Persoana prezintă zone dure, dureroase în palmă şi treptat, nu mai reuşeşte să deschidă complet palma, având probleme la folosirea mâinilor.
Boala avansează treptat, odată apărută şi în mod clasic, intervenţia chirurgicală este singura soluţie.
Medicina naturală oferă atât o soluţie homeopată, cât şi o soluţie fitoterapică cu rezultate extrem de bune, care de multe ori previne intervenţia chirurgicală.
Schema homeopată pentru această afecţiune presupune folosirea a două medicamente homeopatice, strict indicate pentru această afecţiune, indiferent de constituţia persoanei afectate: Sticta pulmonaria CH5 sau CH7, 3 granule o dată pe zi, zilnic şi Tuberculinum reziduum CH30, 3 granule o dată pe săptămână (de regulă, propun duminica drept zi de administrare, pentru o mai bună ţinere de minte), timp de 3-6-12 luni.
De multe ori, această schemă homeopatică singură ameliorează evident simptomatologia bolii, conform experienţei colegilor medici homeopaţi din Franţa, care o folosesc cu succes de zeci de ani.
Dacă se adaugă la schema de mai sus combinaţia dintre Extractul din mlădiţe de Buxus- Buxus sempervirens MG=D1, 2 ml în apă, o dată pe zi, dimineaţa, cu Extractul din mlădiţe de Viţă de Veitch- Ampelopsis veitichii MG=D1, 2 ml în apă, seara, zilnic, 3-6 luni, rezultatele sunt mai rapide şi mai bune. Ambele extracte glicero-alcoolice au un efect benefic asupra tendinţei de fibroză şi au efecte anti-algice. Mlădiţele din viţa de Veitch au efecte anti-inflamator, analgezic, cicatrizant şi determină absorbţia zonelor de induraţie, pe când mlădiţele din cimişir au sunt indicate în fibro-hialinoza tisulară, având complementaritate clinică cu Ampelopsis veitichii. Cimişirul realizează o restructurare a ţesutului fibros (acelaşi ţesut care se dezvoltă în exces în cazul bolii Dupuytren), având în acelaşi timp o mare putere anti-inflamatorie.
 
 Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!