Sorin Oprescu s-a întâlnit cu membrii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii din Copenhaga

on . . Accesări: 2378

Sorin-Oprescu-51 rsPrimarul general Sorin Oprescu s-a întâlnit, vineri, cu membrii Biroului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii din Copenhaga (Danemarca) cu care a discutat aspecte legate de sistemele de sănătate şi contribuţia acestora la creşterea calităţii vieţii cetăţenilor, în contextul global al noilor provocări la adresa sănătăţii.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti, cu această ocazie, dr. Agis Tsouros, director al Direcţiei pentru Politici şi Guvernare în Domeniul Sănătăţii şi Bunăstării, i-a adresat lui Sorin Oprescu invitaţia de a aduce Bucureştiul în Reţeaua Oraşelor Sănătoase din Europa (European Healthy Cities Network), reţea care cuprinde peste 90 de oraşe din 30 de ţări europene.

Mulţumind pentru invitaţia adresată, primarul general a declarat că, prin aderarea la această reţea europeană, municipalitatea va urmări să asigure cadrul necesar dezvoltării bunelor practici la nivelul specialiştilor în domeniul sănătăţii, creându-se astfel premisele unui sistem de prevenţie eficient.

Unul dintre obiectivele reţelei este acela de a plasa sănătatea pe un loc principal pe agenda administraţiei oraşelor în domeniile social şi politic, rezultatul final fiind accelerarea procesului de dezvoltare a societăţii în domeniul sănătăţii.

"În condiţiile în care viitorul oricărei societăţi îl reprezintă generaţia tânără, iar acesta nu poate fi gândit cu o populaţie bolnavă sau needucată, am convingerea că rolul prevenţiei şi al educaţiei timpurii rămâne primordial", a declarat Oprescu.

Reprezentanţii OMS şi primarul general au căzut de acord asupra faptului că printre cele mai frecvente probleme de sănătate cu care se confruntă populaţia oraşelor în zilele noastre se numără obezitatea infantilă, generată de o alimentaţie nesănătoasă, dar şi epidemiile cu potenţial de transformare în pandemii, în contextul liberei circulaţii a persoanelor.

Cât de sănătos trăiesc copiii noștri.

În acest sens, Sorin Oprescu a menţionat că municipalitatea bucureşteană derulează, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale, mai multe campanii de informare şi educare a copiilor şi tinerilor din şcolile şi liceele bucureştene.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!