Paul Dicu a alergat pentru al treilea an consecutiv Maratonul Nisipurilor din Maroc

on . . Accesări: 1294

2011 04 15 111497706 rsz rsPentru al treilea an consecutiv, Paul Dicu a alergat Maratonul Nisipurilor din nordul Marocului, timp de 6 zile pe un traseu de 233 km în Sahara, cu obiectivul de a strânge fonduri pentru Asociaţia Inima Copiilor.


Paul Dicu, 43 ani, un antrenor de arte marţiale, scafandru voluntar la Delfinariul din Constanţa, susţine un proiect al Asociaţiei Inima Copiilor pentru dotarea Secţiei de Cardiologie a Spitalului Marie Curie cu mobilă nouă, paturi noi şi aparatură medicală.

Maraton pentru strângere de fonduri destinate Spitalului de copii 'Marie Curie'.


Traseul de 233 km a fost împărţit în 6 etape, între 7 şi 13 aprilie, cea mai lungă măsurând peste 80 km şi care a fost alergată în 2 zile. Paul a înfruntat temperaturi de până la 54 grade Celsius şi a străbătut distanţa cu un rucsac de 10 kg, ce cuprindea mâncarea, hainele, sacul de dormit şi kitul de supravieţuire. La ediţia a 28-a a Marathon des Sables, Paul Dicu s-a accidentat încă din prima etapă şi a fost în pragul abandonului următoarele 3 zile.


În perioada cât Dicu a alergat prin deşert, alţi 800 de oameni au alergat în ''pas cu Paul'' în parcuri, săli de fitness, stadioane din ţară şi străinătate, cu scopul de a strânge bani pentru ajutorarea copiilor cu afecţiuni cardiace. Fiecare km alergat a fost răsplătit de ING Asigurări de Viaţă cu 2 euro, astfel că suma strânsă s-a ridicat la 20.000 euro pentru ''Inima Copiilor''.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!