Expoziţie cu desene realizate de copii bolnavi de cancer, leucemie sau anemii grave, la Senat

on . . Accesări: 2136

45f rsSenatorii din Comisia pentru egalitate de şanse vor organiza, în parteneriat cu Asociaţia PAVEL, asociaţie a părinţilor cu copii bolnavi de cancer, leucemii şi anemii grave, o expoziţie cu desene ale copiilor aflaţi sub tratament oncologic în Institutul Clinic Fundeni, Institutul Oncologic "Prof. Al. Trestioreanu" şi Spitalul Clinic pentru Copii M.S. Curie.


Potrivit unui comunicat de presă, expoziţia este organizată cu prilejul Zilei Internaţionale a copilului cu cancer - 15 Februarie, şi va avea loc miercuri, începând cu ora 10.00, în Foaierul sălii de plen a Senatului.


Desenele au fost realizate de copii în cadrul atelierelor de terapie prin artă sub îndrumarea terapeuţilor şi voluntarilor Asociaţiei PAVEL.


Sursa citată mai precizează că în anul 2013 Confederaţia Internaţională a Organizaţiilor de Părinţi cu Copii bolnavi de Cancer (ICCCPO) derulează la nivel global o Campanie de informare şi sensibilizare care se va concentra pe descoperirea incipientă a cancerului la copii. Motto-ul campaniei este 'Diagnosticarea precoce ... face diferenţa'.


'În România, campania îşi propune să atragă atenţia asupra celor 5000 de copii şi adolescenţi bolnavi de cancer şi a problemelor cu care se confruntă; să informeze publicul asupra primelor simptome ale cancerului la copil, atrăgând atenţia asupra importanţei diagnosticării precoce; să organizeze evenimente, cu strângere de fonduri, pentru organizaţiile de părinţi cu copii bolnavi de cancer pentru a-şi finanţa programele la nivel local; să promoveze proiecte şi activităţi desfăşurate de organizaţiile de părinţi cu copii bolnavi de cancer', arată comunicatul de presă.


La eveniment vor participa reprezentanţi ai Parlamentului României, mediului guvernamental, ai organizaţiilor nonguvernamentale, medici şi specialişti în problematica cancerului la copii, asociaţii de părinţi ai căror copii sunt bolnavi de cancer, voluntari, mass media.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!