Designer-ul Suprem a comis greşeli de proiectare a omului

on . . Accesări: 3731

Prestigioasa publicaţie British Medical Journal trece în revistă, în ultimul său număr, ”greşelile de proiectare” a corpului uman, care a rămas până în prezent la fel ca la începuturi, în pofida miilor de ani de evoluţie a speciei umane, după ce a solicitat ajutorul unor specialişti cu autoritate în domeniu. Luând în dezbatere concepţia creaţionistă a vieţii, revista britanică afirmă că ”Designer-ul Suprem” a comis unele greşeli de proiectare atunci când l-a creat pe om. ”Este evident că El nu s-a gândit să ne facă să mergem în două picioare, însă noi am reuşit asta pe parcurs, iar, în consecinţă, ne confruntăm astăzi cu probleme de coloană şi dureri la încheieturi. N-ar fi fost rău dacă El ar fi corectat aceste greşeli şi ar fi schimbat cel puţin unghiul bazinului uman sau ar fi consolidat articulaţia femuro-tibială”, scrie revista pe tonul caracteristic umorului britanic.
 Organismul uman este departe de a fi perfect, apreciază publicaţia, în opinia căreia progresul social şi tehnic din ultimele decenii nu a făcut decât să scoată la iveală defectele acestuia.
  Oamenii de ştiinţă intervievaţi de aceeaşi revistă au propus, pe lângă îndreptarea coloanei şi a articulaţiilor femuro-tibiale, eliminarea amigdalelor, care, după cum se ştie, nu sunt absolut necesare, umplerea sinusurile nazale deoarece, deschise, acestea reprezintă o sursă de infecţii, precum şi lungirea vârfului degetelor pentru a uşura tastarea la computer şi la telefonul mobil.
 În opinia oamenilor de ştiinţă, nu ar fi deloc rău dacă omul ar avea o inimă şi un ficat de rezervă, pentru ca să poată consuma cât pofteşte alcool şi alimente grase fără a-şi face griji pentru sănătate. De asemenea, n-ar fi fost rău ca omul să nu aibă un apendice, de care oricum îşi aminteşte doar în momentul în care se inflamează. Ei mai consideră că organele genitale ale bărbatului ar putea fi dispuse într-o altă regiune a corpului uman, cât mai departe de organele de secreţie şi într-o zonă mai protejată de lovituri. Bunăoară, să poată fi purtate la subsoară şi la nevoie să fie accesibile.
 Dacă ar fi de îmbunătăţit corpul uman, oamenii de ştiinţă consideră că omul ar putea fi înzestrat cu picioare demontabile; cu canale separate de respiraţie şi ingurgitare a hranei, pentru a se evita pericolul sufocării dacă o bucăţică de aliment se opreşte în gât; cu mâini cu şase degete şi cu ochi mai buni; cu păr care să nu cadă niciodată. În plus, savanţii britanici consideră că oamenii şi-ar putea reduce contactele sexuale pentru a economisi energia pentru alte activităţi.
 Investigaţia British Medical Journal riscă însă să producă un efect invers, întrucât oamenii îşi iubesc corpul aşa cum este, cu tot cu defecte: cu amigdale şi apendice, cu genunchii slabi, cu inima care le-o ia uneori razna, cu organele genitale la locul obişnuit, menţionează ziarul The Independent, care consacră în ediţia sa de miercuri o pagină întreagă de reacţii la studiul revistei menţionate de specialitate. The Independent indică faptul că British Medical Journal a mai realizat o investigare pe aceeaşi temă acum zece ani, pentru a le aminti oamenilor că, cu cât progresul tehnico-ştiinţific merge mai departe, cu atât omenirea se apropie de momentul creării omului artificial. Însă, după cum remarcă ziarul londonez, lumea pare să prefere în continuare Omul din schiţele lui Da Vinci. (Rompres)
 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!