Transplantul medular

on . . Accesări: 4622

Prof. dr. Dan Coliţă s-a referit cu prilejul marcării Zilei Naţionale a Transplantului la transplantul de măduvă care s-a efectuat în Centrul de Transplant de Măduvă de la Institutul Clinic Fundeni. El a spus că în cadrul Centrului anul trecut au fost efectuate 16 proceduri - trei alogrefe şi cinci autogrefe, şi în luna mai a acestui ani se vor face alte patru proceduri. Centrului de Transplant Medular din cadrul Institutului Clinic Fundeni îi revin pentru  întregul an să efectueze 27 de proceduri pentru transplantul medular.
 Prof. dr. Dan Coliţă a menţionat că este un lucru extraordinar faptul că au fost alocaţi bani pentru aceste proceduri.
 În ceea ce priveşte Centrul de la Târgu Mureş, doctoriţa Daniela Benedec a subliniat că transplantul medular se află într-o situaţie mult mai bună având în vedere că donarea de măduvă nu este o procedură periculoasă şi se poate face de la donator viu.
 În ceea ce priveşte urmărirea acestui domeniu a transplantului medular, doctoriţa Daniela Benedec s-a referit la înfiinţarea Registrului Naţional de Măduvă unde sunt incluşi cei care sunt supuşi acestor proceduri, ea a menţionat că printre donatorii pentru această procedură ar putea fi incluşi şi donatorii de sânge. (Rompres)

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!