Fumul de ţigară - sursă toxică de poluare a atmosferei

on . . Accesări: 6593

California a devenit primul stat din Statele Unite care a declarat fumul de ţigară drept sursă toxică de poluare a aerului, luând în considerare legătura sa cu apariţia cancerului mamar, relatează Associated Press. Decizia autorităţilor californiene de mediu pune fumul de ţigară degajat în ambient în aceeaşi categorie cu combustibilul diesel uzat, arsenicul şi benzenul,  pe baza unui raport publicat în  septembrie anul trecut care a descoperit că femeile tinere expuse la fumatul pasiv prezintă un risc crescut de a face cancer la sân. Potrivit raportului, acest risc creşte cu 68 până la 120%. Fumatul pasiv creşte totodată riscul naşterilor premature, al apariţiei astmului, bolilor de inimă, altor cancere şi expune copiii la numeroase probleme de sănătate.
 Raportul realizat de cercetătorii de la Oficiul californian pentru evaluarea pericolelor de sănătate din mediu are la bază peste 1000 de studii privind efectele fumatului pasiv şi acuză fumatul pasiv pentru 4000 de decese în fiecare an în California în urma unor maladii grave cum ar fi cancerul sau bolile cardiovasculare.

 
Experţii californieni se aşteaptă ca decizia lor să aibă mai mult impact pe plan internaţional decât chiar în statul lor, unde în mare parte fumatul este interzis.(Rompres)

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!