Plan uriaş de combatere a tuberculozei

on . . Accesări: 6003

Marea Britanie, Nigeria şi miliardarul american Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft, au anunţat pe marginea Forumului economic mondial de la Davos (Elveţia), lansarea unui plan gigantic de combatere a tuberculozei, plan ce şi-a propus să salveze 14 milioane de vieţi în următorii 10 ani, relatează AFP, Reuters şi AP. Un comunicat dat publicităţii la Davos subliniază că suma pe care  îşi propune să o colecteze acest fond - 56 miliarde de dolari - reprezintă triplul sumelor prevăzute până acum în cadrul iniţiativei Opriţi tuberculoza, parteneriat a circa 400 de organizaţii angajate în lupta împotriva unei maladii care provoacă în fiecare zi decesul a 5000 de oameni în lume.
 Bill Gates a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că-şi va spori contribuţia pentru combaterea tuberculozei de la 300 de milioane de dolari în prezent la 900 de milioane în 2015, prin intermediul fundaţiei sale umanitare.
 Iniţiatorii noului proiect intenţionează să consacre 47 miliarde de dolari pentru a trata de tuberculoză 50 de milioane de oameni şi alte 9 miliarde pentru cercetare. Fondurile ar urma să provină în proporţie de 40% de la ţările cele mai industrializate din cadrul G-8 şi de la alţi donatori şi 60% de la ţările afectate de tuberculoză.
 Ministrul de finanţe al Marii Britanii, Gordon Brown, şi preşedintele Nigeriei, Olusegun Obasanjo, au lansat de la Davos un apel presant la contribuţii, îndeosebi din partea statelor din G-8.(Rompres)

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!