Intervenţie chirurgicală pe cord deschis la Iaşi

on . . Accesări: 6105

O echipă de medici de la Centrul de Cardiologie din Iaşi a efectuat cu succes o dublă intervenţie pe cord deschis. Operaţia, de mare risc, a fost făcută pe un pacient în vârstă de 57 de ani care, în urmă cu aproape 10 ani, fusese diagnosticat cu cardiomiopatie hipertrofică obstructivă, o maladie foarte rar întâlnită. Boala se manifesta prin îngroşarea progresivă a muşchiului cardiac în zona septului interventricular.

Pentru a salva viaţa pacientului, echipa condusă de cardiologul Lucian Stoica a efectuat un by-pass coronarian pe artera principală a inimii după care au trecut la intervenţia propriu-zisă, de rezecţie septală, pentru a înlătura obstacolul şi a readuce ventriculul stâng la dimensiunile normale.
  "Operaţia a decurs fără incidente, evoluţia postoperatorie fiind favorabilă, iar pacientul şi-a recăpătat autonomia", a precizat prof. dr. Lucian Stoica, chirurg cardio-vascular în cadrul Centrului de Cardiologie Iaşi, care a învăţat această tehnică de intervenţie pe cord deschis pe parcursul a celor 9 ani de stagiu efectuat la clinici din Franţa.(Rompres)

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!