Peste 50 de persoane muşcate de căpuşe, în ultimele două săptămâni

on . . Accesări: 2230

dermnet photo of tick burrowing in skin rsPeste 50 de persoane din judeţul Galaţi au fost muşcate de căpuşe, în ultimele două săptămâni, a anunţat, miercuri, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea.

Potrivit acestuia, dacă de la 1 ianuarie şi până la sfârşitul lunii aprilie se înregistraseră la camerele de gardă ale spitalelor gălăţene 28 de persoane înţepate de căpuşe, situaţia s-a schimbat din luna mai, când s-au mai adăugat încă 57.

Boldea a precizat că este normal ca numărul celor muşcaţi de căpuşe să crească, pentru că acestea atacă în anotimpul cald, mai ales dacă măsurile de dezinsecţie nu sunt foarte eficiente.

Numărul persoanelor care au mers la medic din cauza înţepăturilor de căpuşe în creştere; specialiştii fac recomandări.

'În acest moment aveam raportate 85 de cazuri de persoane care au fost înţepate de căpuşe şi au ajuns la camerele de gardă ale spitalelor, de la 1 ianuarie şi până pe 14 mai, cele mai multe cazuri, 57, apărând în ultimele două săptămâni, când căldura a fost mai mare. Anul trecut am avut 365 de persoane înţepate de căpuşe şi dacă lucrurile evoluează la fel şi în acest an, situaţia va fi similară. Singura posibilitate de a face faţă acestui fenomen este o dezinsecţie făcută corect, în perioade calde, dar când nu plouă, deoarece dacă plouă substanţele care ar trebui să afecteze căpuşele se spală şi nu mai sunt eficiente', a declarat Valentin Boldea.

DSP Galaţi a solicitat spitalelor să trimită permanent rapoarte care să prezinte evoluţia numărului de cazuri apărute pe fondul înţepăturilor de căpuşă.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!