Coordonarea unitară a Protecţiei Civile şi Inspectoratelor de Pompieri duce la rezultate mult mai bune

on . . Accesări: 1324

liviu-dragnea rsViceprim-ministrul Liviu Dragnea a participat joi la evaluarea sesiunea comună de evaluare a activităţii pe anul 2012 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) şi a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), menţionând că rezultatele înregistrate sunt mult mai bune prin unirea celor două structuri - protecţia civilă şi inspectoratele de pompieri.


"Am ţinut să fiu prezent pentru a arăta aprecierea din partea Guvernului pentru activitatea IGSU, pentru modul cum a funcţionat şi funcţionează CNSU.

Mă gândeam azi dimineaţă la o diferenţă cum acţionăm noi, cei care eram implicaţi acum mulţi ani, de exemplu în 2004 când erau două structuri - protecţia civilă şi inspectoratele de pompieri. Şi atunci se muncea, erau oameni care se implicau, numai că, după ce aceste structuri au fost unite într-un inspectorat, s-a dovedit că rezultatele sunt mult mai bune", a subliniat Dragnea.


El a adăugat că printr-o conducere şi coordonare unitară, în ultima perioadă, cu fiecare eveniment care s-a înregistrat, s-a acumulat mai multă experienţă. Potrivit lui Dragnea, atunci când există o conducere fermă tot sistemul funcţionează şi acest lucru s-a reuşit prin implicarea tuturor forţelor din Ministerul de Interne - Poliţie Română, Jandarmerie, Poliţie de Frontieră.
Dragnea a mai precizat că nu s-au mai înregistrat situaţii în care oameni sau maşini să fie blocate sub zăpadă.


"La nivelul autorităţilor locale dumneavoastră vă bucuraţi de foarte mult respect, pentru că lucrând nemijlocit cu autorităţile locale, vă ştiţi unii pe alţii. Sunteţi structură bine condusă, formată din oameni devotaţi, care nu ezită să-şi ducă la capăt obligaţiile. S-a dovedit şi faptul că puteţi colabora cu autorităţile locale, prin faptul că, în cadrul Programului Naţional Regional s-a reuşit achiziţionarea unor mijloace de intervenţie, în sumă de 96 milioane de euro".


Liviu Dragnea a subliniat că această sumă nu este suficientă şi de aceea a început elaborarea unor ghiduri, pentru a putea extinde lista mijloacelor care pot fi achiziţionate, urmând ca până la sfârşitul anului să poată fi achiziţionate şi freze de zăpadă.


El a remarcat şi modul în care se colaborează cu structura SMURD, condusă de Raed Arafat, menţionând că în perioada următoare, CNSU şi IGSU se vor bucura de tot sprijinul din partea Guvernului.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!