ANSVSA: Spălaţi legumele sub jet puternic de apă

on . . Accesări: 2070

spala-legume.jpgANSVSA a dispus tuturor Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene să monitorizeze în continuare lanţurile de magazine focusat pe legumele bio, crescute cu îngrăşământ natural, cele de la care pot apărea infecţiile cu E.coli, repetăm, în cazul în care acestea nu sunt spălate bine sub jet de apă. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) informează opinia publică asupra faptului că infectarea a aproape 200 de persoane din Germania cu bacteria Escherichia coli a fost posibilă, conform datelor pe care ni le-au transmis autorităţile sanitare veterinare germane, din cauza faptului că respectivele persoane nu au respectat normele minime de igienă în cazul consumului unor castraveţi-bio import Spania, respectiv spălarea lor sub jet de apă.
În comunicatul ANSVSA se menţionează că ţara noastră, în cadrul comerţului intracomunitar, nu a primit loturi din acest tip de legumă.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!