Analizarea contestaţiilor depuse după examenul de rezidenţiat 2008

on . . Accesări: 6039

grila.jpgCu toate că afişarea rezultatelor contestaţiilor depuse după susţinerea examenului de admitere în rezidenţiat 2008 a fost anunţată pentru ora 16.00, aceste date cât şi grilele master rămase definitive au fost publicate cu peste o oră şi jumătate întârziere. Bineinţeles între timp sute de candidaţi stăteau cu mai multă sau mai puţină răbdare în faţa calculatoarelor încărcând din nou şi din nou aceeaşi pagină...Din păcate acesta este respectul care se acordă unui absolvent al facultăţii de medicină. Sperăm doar că nu vor trebui să îndure umilirea pe care au trebuit să o suporte candidaţii admişi anul trecut.

În ceea ce priveşte contestaţiile pentru domeniul medicină au fost înaintate 44 de sesizări privind alcătuirea a 41 de întrebări. În urma acestor contestaţii două întrebări au fost anulate şi nu au fost modificate rezultatele la alte întrebări.
Au fost înaintate 128 de contestaţii privind corectarea grilelor însă în urma recorectării nu au fost înregistrate modificări de punctaj. Este însă adevărat că frecvent diferenţa dintre punctajul comunicat în sală şi cel pe care ulterior candidatul şi-l calculează se datorează unei erori de notare (fie candidatul nu îşi notează corect varianta pe care a marcat-o în concurs, pentru că de cele mai multe ori s-a răzgândit în ultimul moment, fie este convins că aceea este varianta pe care a ales-o dar de fapt, din greşeală şi sub stressul concursului pe caiet a încercuit o variantă alăturată).

Astfel punctajele comunicate în sala de concurs au putut suferi modificări. Punctajul maxim care a fost obţinut este de 905 puncte, în consecinţă punctajul minim de promovare este de 588 puncte, 2799 candidaţi obţinând punctaj de promovare.

Contestaţiile depuse la domeniul medicină dentară nu au dus la nicio modificare a grilelor master declarate corecte anterior şi nicio grilă recorectată nu a înregistrat modificări de punctaj. Punctajul maxim care a fost obţinut este de 906 puncte, în consecinţă punctajul minim de promovare este de 588 puncte, 192 candidaţi obţinând punctaj de promovare.

La domeniul farmacie nu a fost depusă nicio contestaţie. Punctajul maxim care a fost obţinut este de 847 puncte, în consecinţă punctajul minim de promovare este de 550 puncte, 71 candidaţi obţinând punctaj de promovare.

Clasificările finale pe domenii precum şi detalii privind alegerea posturilor/locurilor în specialitate, forme de încadrare şi repartiţie pe unităţi de pregătire, vor fi aduse la
cunoştinţa candidaţilor în ziua de 20.11.2008.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!