
Este recomandat ca în interior să se păstreze umiditatea la un nivel inferior de 50% pentru a descuraja creşterea mucegaiurilor. De asemenea, poate fi luată în considerare instalarea unui dezumidificator. Totodată, trebuie folosit un ventilator de evacuare deasupra aragazului şi în baie pentru înlăturarea umidităţii. Medicii mai recomandă curăţarea frigiderului în mod regulat, aruncarea mâncării alterate, reducerea plantelor de apartament, deoarece pământul încurajează dezvoltarea mucegaiurilor.
O alergie este o sensibilitate la ceva ce în mod normal este inofensiv. Când organismul încearcă să scape de alergen, apar senzaţii de strănut, ochi apoşi, nas înfundat, rinoree sau mâncărimi.
Termenul medical pentru simptomele alergiilor nazale este de rinită alergică. Rinita alergică sezonieră descrie alergiile nazale care se schimbă odată cu sezoanele datorită polenului plantelor. La aceste persoane, simptomele vin şi pleacă în funcţie de sezoanele de polen ale anumitor copaci, ierburi şi buruieni.
Febra fânului, termenul popular pentru alergiile sezoniere, a fost statuat în 1828 de un medic britanic. Denumirea este improprie întrucât alergiile determină rareori febră şi sunt rareori asociate cu fânul. Alergiile perene pot apărea în orice perioadă a anului şi sunt determinate de sporii de mucegai, mătreaţa animalelor, acarieni şi gândaci. /Rompres/