Plăcerea gurmandă va fi înlocuită în viitorul mai
mult sau mai puţin îndepărtat cu rigoarea ştiinţifică în alimentare, meniurile
viitorului urmând să fie individualizate în conformitate cu caracteristicile
genetice ale fiecăruia, pentru a se reduce astfel riscul îmbolnăvirilor
provocate de regimurile alimentare nesănătoase, informează AFP consultată vineri de Rompres.
Pentru oamenii de ştiinţă această trecere constituie o etapă evolutivă normală spre care se tinde încă din anii '50 când în Europa a început cercetarea în domeniul identificării unei alimentaţii sănătoase care să asigure întocmai nevoia de proteine şi de energie a organismului fără a lăsa carenţe şi excluzând în acelaşi timp excesele.
"Următoarea etapă logică constă în individualizarea alimentaţiei în funcţie de patrimoniul genetic al fiecăruia", a explicat Paul Colonna, preşedintele comitetului ştiinţific la cel de-al XIII-lea Congres Mondial al Alimentaţiei - IUFoST ce a fost organizat în cursul lunii septembrie la Nantes.
"Spre exemplu un individ are o genă care-l face susceptibil de apariţia unui cancer de colon. În acest caz, regimul alimentar va fi bogat în elemente care previn dezvoltarea cancerului de colon", a explicat Paul Colonna.
Pentru oamenii de ştiinţă această trecere constituie o etapă evolutivă normală spre care se tinde încă din anii '50 când în Europa a început cercetarea în domeniul identificării unei alimentaţii sănătoase care să asigure întocmai nevoia de proteine şi de energie a organismului fără a lăsa carenţe şi excluzând în acelaşi timp excesele.
"Următoarea etapă logică constă în individualizarea alimentaţiei în funcţie de patrimoniul genetic al fiecăruia", a explicat Paul Colonna, preşedintele comitetului ştiinţific la cel de-al XIII-lea Congres Mondial al Alimentaţiei - IUFoST ce a fost organizat în cursul lunii septembrie la Nantes.
"Spre exemplu un individ are o genă care-l face susceptibil de apariţia unui cancer de colon. În acest caz, regimul alimentar va fi bogat în elemente care previn dezvoltarea cancerului de colon", a explicat Paul Colonna.