Castitatea nu poate ţine loc de politică a sănătăţii.

on . . Accesări: 3694

Castitatea preconizată în faţa tineretului brazilian de papa Benedict al XVI-lea nu poate ţine locul unei politici eficiente a sănătăţii publice împotriva SIDA, a estimat secretarul de stat brazilian al drepturilor femeii, D-na Nilcea Freire. Castitatea este o "decizie absolut individuală. Eu nu am nimic pentru sau împotriva celui care doreşte să fie cast sau a celui care nu vrea. Dar noi nu putem să ne bazăm politica de prevenire a maladiilor transmisibile sexual şi a SIDA preconizând castitatea", a declarat D-na Freire. "Noi preconizăm utilizarea mijloacelor contraceptive, atât masculine, cât şi feminine, a căror utilizare s-a dovedit eficientă în prevenirea maladiilor amintite", a subliniat ea.
 Autorităţile braziliene au reuşit să stăpânească în ultimul deceniu expansiunea SIDA datorită unei politici bazate pe distribuirea prezervativelor, administrarea gratuită a medicamentelor persoanelor seropozitive şi exercitării presiunilor asupra marilor grupuri farmaceutice pentru a scădea preţul tratamentelor. Papa a lansat un apel joia trecută, în cursul unei întâlniri cu circa 40.000 de tineri, la Sao Paulo, la respectarea castităţii şi a mariajului.
 "Respect poziţia bisericii şi nu mă simt în drept să mă interferez în ceea ce preconizează ea, dar cred că problema luptei împotriva SIDA este de competenţa guvernului. Noi trebuie să o conducem în funcţie de nevoile populaţiei braziliene", a adăugat Nilcea Freire. /Rompres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!