Avortul şi eutanasia ameninţă viitorul Italiei

on . . Accesări: 3280

''Dreptul de a avea un fiu'' cu orice chip nu poate fi revendicat ''cu preţul unor puternice manipulări inacceptabile din punct de vedere etic'', se arată în mesajul transmis de Conferinţa Episcopală Italiană (CEI), cu ocazia Zilei pentru apărarea Vieţii. Biserica catolică reafirmă în mesajul citat învăţăturile pentru apărarea persoanei şi a familiei. Astfel, secretarul de Stat al Vaticanului, cardinalul Tarcisio Bertone, adresându-se guvernului, îi cere o angajare mai mare pe acest plan: ''Este necesar să se intervină asupra familiei, asupra politicilor în favoarea copiilor, asupra posibilităţii asigurării unui loc de muncă tinerilor. Dificultăţile pe care le întâmpină familiile pentru a ajunge la sfârşitul lunii - a adăugat cardinalul - sunt reale. Nădăjduiesc că promisiunile Guvernului vor fi onorate; noi cerem ca resursele să fie folosite în favoarea familiei, a fiilor, a solidarităţii''.
 În mesajul dat publicităţii cu prilejul Zilei pentru apărarea Vieţii, CEI rosteşte şi un nou atac împotriva avortului şi a eutanasiei, precum şi un apel împotriva scăderii natalităţii: ''Drama avortului nu va fi niciodată înlăturată şi înfrântă dacă nu se va promova responsabilitatea în cadrul maternităţii şi al paternităţii. Responsabilitate înseamnă să-i consideri pe fii nu ca pe nişte lucruri, care trebuie aduşi pe lume pentru a mulţumi dorinţele părinţilor: şi este important ca, pe măsură ce ei cresc, să fie încurajaţi să-şi ia zborul, să devină autonomi, recunoscători părinţilor tocmai pentru că au fost educaţi în spiritul libertăţii şi al responsabilităţii, capabili să-şi ia în mâini propria viaţă''.
 De asemenea, în mesaj episcopii italieni critică faptul că îşi face loc din ce în ce mai pregnant o mentalitate în favoarea eutanasiei. ''Este uluitor să constatăm că se iroseşte atâta energie şi au loc atâtea dezbateri cu privire la posibilitatea curmării unei vieţi mâhnite de durere, şi că se vorbeşte şi se face mult prea puţin în privinţa tratamentelor paliative, adevărata soluţie respectuoasă faţă de demnitatea persoanei; persoană care are dreptul să se îndrepte spre moarte fără să sufere şi fără să fie lăsată singură, iubită, aşa cum a fost iubită de la bun început, deschisă către perspectiva vieţii fără de sfârşit''. Într-adevăr, continuă mesajul citat, civilizaţia unui popor se măsoară prin ''capacitatea sa de a sluji viaţa, de la începuturi şi până la epilog''. Copiii, tinerii, sunt o mare bogăţie pentru orice Þară: din numărul lor şi din dragostea şi atenţia pe care o primesc din partea familiei şi a instituţiilor reiese cât anume crede o ţară în viitor. Cine nu este deschis spre viaţă, nu are speranţă. /Rompres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!