60 de milioane de fetiţe avortate în India

on . . Accesări: 3630

Avorturile...Groapa comună dintr-o clinică rurală arată cum India ”scapă” de fete. Numărul fetiţelor nenăscute este estimat la circa 60 de milioane. ”Sunt căutate 60 de milioane de femei dispărute”, se poate citi pe pancartele cu care femeile indiene ies în stradă, protestând împotriva practicii extrem de răspândite în această ţară: cea de a face avort în cazul în care viitorul copil este o fetiţă. De când India şi-a dobândit independenţa, în 1947, numărul copiilor nenăscuţi de care părinţii au ”scăpat” încă înainte ca aceştia să se nască, doar din cauză că erau fete, este estimat la 60 de milioane.
 Societatea indiană ştie unde se află o parte infimă din această ”mulţime de fete nenăscute”: în curtea din spate a ”Casei mamei şi copilului 'Beaulla'”, din satul Patiala, situat la aproximativ 50 de kilometri de capitala Delhi. Aici, doctorul A.K.Singh a săpat cu propriile mâini o groapă, pe care a unit-o printr-o conductă de canalizare cu clădirea clinicii sale. În această groapă, Singh arunca embrionii de sex feminin, după avorturile făcute de el şi soţia sa, Beaulla. Săptămâna trecută, Singh a fost arestat. El a recunoscut că a făcut 350 de avorturi, ”scăpând” în acest mod 260 de embrioni. Potrivit afirmaţiilor sale, el nu este medic, ci fost soldat.
 Pentru a stopa practica aflării sexului copilului înainte ca acesta să se nască, în 1994 în India a fost adoptată o lege care le interzice medicilor să folosească ecografele în acest scop. Însă, dat fiind că aceste aparate sunt folosite în scopuri medicale perfect legale, ele pot fi uşor folosite şi pentru a afla sexul copilului. Între timp, potrivit politicii demografice din India, în această ţară continuă să fie permise avorturile până în luna a cincea de sarcină, astfel că nu este greu să prezinţi motivul real - dorinţa de a scăpa de un copil de sex feminin - drept ataşament al părinţilor la principiile unei familii indiene cu puţini copii.
 Recensământul populaţiei din 2001 le-a demonstrat autorităţilor cât de răspândite sunt avorturile şi ce urmări demografice ar putea avea acest lucru. Raportul dintre numărul de fetiţe şi băieţei născuţi în India a scăzut în prezent la 933/1.000, în timp ce în plan global acest indice este de 1.055/1.000. Astăzi în India nu sunt suficiente mirese, însă numărul avorturilor ilegale nu se reduce deloc. /Rompres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!