Australienii revendică descoperirea unui "asasin molecular"

on . . Accesări: 3502

Cercetătorii australieni au indicat marţi că speră să fie în curând în măsură să efectueze teste pe om pentru un nou tip de medicament, care acţionează precum "un asasin molecular" al genelor patogene, relatează AFP. Cercetătorii de la Universitatea New South Wales, din Sydney, au precizat că acest medicament are potenţialul de a trata o serie de maladii precum cancerul, bolile cardiace sau de natură inflamatorie, precum artrita, sau afecţiunile oculare. Profesorul Levon Khachigian a calificat medicamentul Dz13 drept revoluţionar, precizând că a fost elaborat pe baza ADN-ului şi ARN-ului. El a fost conceput pentru a detecta şi distruge genele care provoacă boli.
 "Asasinul nostru constituie o nouă potenţială categorie de medicamente. Acţionează ca o armă care ţinteşte şi distruge genele cu probleme", a explicat el.
 Unul dintre atuurile acestui medicament este că ar putea fi utilizat într-un stadiu incipient al dezvoltării bolilor şi vizează mai multe tipuri de afecţiuni, a adăugat el.
 Cercetătorii speră să înceapă testele pe oameni la începutul anului următor, cancerul de piele făcând obiectul primelor experimente.
 Profesorul Khachigian a indicat că eficienţa acestui medicament conţine încă numeroase necunoscute, în pofida rezultatelor încurajatoare pe animale.
 Aceste lucrări apar în ediţia din luna iulie a revistei americane Nature Biotechnology. (Rompres)

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!