AstraZeneca dorește achiziţionarea grupului american Pearl Therapeutics

on . . Accesări: 2362

photo 1370847307654-1-0 rsGrupul farmaceutic AstraZeneca va achiziţiona compania americană Pearl Therapeutics pentru aproximativ 1,15 miliarde de dolari deoarece al doilea mare producător de medicamente din Marea Britanie vrea să lanseze noi produse, pentru revitalizarea afacerilor, transmite Reuters.

Preluarea Pearl Therapeutics, care dezvoltă produse pentru tratamentul şi prevenirea infecţiilor respiratorii, va sigura AstraZeneca o poziţie importantă pe pieţele emergente, pentru o nouă clasă de tratamente pentru bolile de plămâni, care nu folosesc steroizii.

Luni, AstraZeneca a anunţat că va plăti iniţial 560 milioane de dolari şi până la 450 milioane de dolari dacă sunt îndeplinite anumite condiţii precum dar şi plăţi suplimentare de până la 140 milioane de euro.

Tranzacţia este o afacere importantă pentru noul director general al AstraZeneca, Pascal Soriot, care a anunţat că divizia care se ocupă de tratamentul infecţiilor respiratorii va avea un rol important în compania britanică, prezentă şi pe piaţa din România.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!