Tratament anti-sida: Africa de Sud lansează un nou program pentru medicamentele antiretrovirale

on . . Accesări: 2077

AIDS-dreamstime-A RsAfrica de Sud, ţara cu cel mai mare număr de persoane seropozitive din lume, a lansat luni un nou program de distribuire a medicamentelor antiretrovirale (ARV) pentru a simplifica tratamentul acestei boli, redus de la trei la un singur comprimat pe zi, şi pentru a ajunge la 'la cel mai scăzut preţ din lume', informează AFP.

'Principalul avantaj pentru noi este că logistica va fi ameliorată şi, de asemenea, că vom trata un pacient cu aproximativ 7,50 euro pe lună', a subliniat, în cursul unei conferinţe de presă la o clinică în apropiere de Pretoria, ministrul sănătăţii Aaron Motsoaledi.

'Înainte de 2010, noi cumpăram tratamentele ARV la cel mai scump preţ din lume. Acum, ţara noastră are cele mai ieftine ARV din lume, ceea ce semnifică faptul că putem creşte numărul persoanelor îngrijite', a adăugat el.

Africa de Sud are aproximativ şase milioane de seropozitivi, un trist record, ce reprezintă 11% din populaţie. Noul mod de tratament va fi administrat, într-o primă etapă, persoanelor recent diagnosticate seropozitive, femeilor însărcinate şi femeilor care alăptează. Ceilalţi pacienţi aflaţi deja sub antiretrovirale, aproximativ 1,9 milioane de persoane, vor trece la doza zilnică unică după o vizită medicală, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!