MS alocă bani pentru reabilitarea secţiilor de terapie intesivă

on . . Accesări: 3476

ati.jpgCseke Attila, ministrul Sănătăţiia aprobat, printr-un Ordin de ministru,  demararea Programului pentru reabilitarea secţiilor de anestezie şi terapie intensivă din mai multe spitale publice aflate, atât în reţeaua Ministerului Sănătăţii, cât şi cea a autorităţilor administraţiei publice locale.  Astfel, pentru începerea lucrărilor de reabilitare şi reparaţii capitale a fost repartizată, unui număr de 41 unităţi sanitare cu paturi, suma de 27 875 000 lei (27.875 mii). “Am declarat că priorităţile anului acesta pentru investiţii sunt în  domeniile oncologie şi terapie intensivă. După ce am alocat peste 150 milioane de lei pentru programul de investiţii în secţiile şi centrele de oncologie din ţară, acum suntem în măsură să începem programul de investiţii în secţiile de ATI din mai multe spitale”,  a declarat ministrul Sănătăţii.

În vederea introducerii acestui program, într-o primă etapă, Ministerul Sănătăţii a solicitat  unităţilor sanitare o evaluare a necesarului de lucrări a spaţiilor în care se desfăşoară activitatea secţiilor ATI.

Cele mai multe fonduri au fost repartizate pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj (3 000 000 lei), Institutul Oncologic Prof. dr. Alexandru Trestioreanu  (2 000 000 lei), Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara (2 000 000 lei), Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Oradea (1 500 000 lei), Spitalul Clinic Universitar de Urgenţă Bucureşti (1 000 000 lei), Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad (1 000 000 lei), Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova  (1 000 000 lei), Institutul de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională ORL “Prof dr. Hociotă”  Bucureşti (1 000 000 lei), Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu-Mare    (1 000 000 lei).

În Bucureşti, au mai primit fonduri, Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca (700 000 lei), Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arşi (400 000 lei),  precum şi Institutul Naţional de Endocrinologie „C.I.Parhon” (400 000 lei).

În vederea cunoaşterii permanente a stadiului în care se derulează programul, s-a instituit un sistem lunar de raportare, prin care spitalele, indiferent de subordonare vor raporta rezultatele obţinute în luna anterioară, prin intermediul direcţiilor de sănătate publică.

Acţiunile care trebuie derulate de către spitale pentru modernizarea şi reabilitarea secţiilor ATI vor fi stabilite de către unităţile sanitare.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!