
Ministrul Muncii a mai afirmat că, anul viitor, la toţi cei 1,290 milioane bugetari salariile cresc cu 15%, fiind abandonată ideea creşterii diferenţiate, cum era iniţial, până la 15%. Potrivit lui Botiş, în legea cadru, faţă de 330/2009, privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, s-au realizat creşteri importante în Sănătate, Învăţământ şi Cultura prin grila de salarizare. De exemplu, în Sănătate coeficientul mediu de ierarhizare pentru un medic rezident creşte cu 43,7%, în Cultură majorarea medie e de 25%, în învăţământ, unui profesor grad 1 din preuniversitar îi creşte coeficientul de ierarhizare cu 26,1%, iar la cercetare ştiinţifică cea mai mare majorare e de 55,1%.
Premierul Emil Boc a declarat joi, la Europa FM, că Executivul nu dispune de fonduri suficiente pentru aplicarea în anul 2011 în integralitate a grilelor de salarizare propuse prin proiectul noii Legi-cadru a salarizării unitare în sectorul bugetar, fiind preconizat ca până în anul 2015 coeficienţii de salarizare să se aplice integral, dacă România ar atinge un anumit nivel de creştere economică.
Acesta a menţionat că, astfel, până în 2015 se emite în fiecare an o lege de aplicare a Legii-cadru a salarizării unitare în sectorul bugetar, prin care se stabilesc anumite niveluri de îndeplinire a grilelor, în limita anvelopei salariale de care dispune Guvernul.
Primul-ministru a subliniat că atât Legea-cadru a salarizării, cât şi legea de aplicare a acesteia vor intra în vigoare începând cu 2011, ''doar că în manieră graduală, în funcţie de resursele financiare ale statului'. /Agerpres/