TWYNSTA - un nou medicament pentru tratarea hipertensiunii arteriale

on . . Accesări: 8432

hta1.jpgAgenţia Europeană a Medicamentului a aprobat TWYNSTA® (telmisartan şi amlodipină), un nou medicament în combinaţie fixă care asigură reducerea eficientă şi semnificativă a tensiunii arteriale pe durata a 24 de ore. Aprobarea Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) vine după evaluarea studiilor clinice TWYNSTA® , care au demonstrat:reduceri semnificative ale tensiunii arteriale de până la 50 mmHg  la pacienţii hipertensivi cu risc suplimentar, precum cei obezi, cu sindrom metabolic sau diabet, controlul eficient al tensiunii arteriale pe întreaga perioadă a 24 de ore pentru 82,7% dintre pacienţi, o bază solidă de evidenţe ce demonstrează beneficiile cardiovasculare ale amlodipinei şi telmisartanului – singurul antagonist de receptor de angiotensină (AAII) cu indicaţie de protecţie cardiovasculară.

TWYNSTA este o nouă combinaţie fixă pentru tratamentul hipertensiunii arteriale, cu eficacitate crescută şi bine tolerată între telmisartan, un antagonist de receptor de angiotensină (AAII), şi amlodipină, un blocant al canalelor de calciu (BCC). Aceasta asigură reduceri ale tensiunii arteriale de până la 50 mmHg şi controlul eficient al tensiunii arteriale pe întreaga perioadă a 24 de ore pentru până la 83% dintre pacienţi.

TWYNSTA determină o reducere semnificativă a tensiunii arteriale pentru o vastă categorie de pacienţi, care include pacienţi cu hipertensiune uşoară, moderată şi severă. În mod aparte, combinaţia este eficientă la pacienţii hipertensivi cu risc cardiovascular suplimentar, cum sunt cei obezi, cu sindrom metabolic sau diabet. Atât telmisartan cât ţi amlodipina beneficiază de o bază solidă de evidenţe ce demonstrează beneficiile cardiovasculare ale acestor tratamente. TWYNSTA combină telmisartan şi amlodipină, doi dintre agenţii cu cea mai mare durată de acţiune din clasele lor. Dintre AAII, telmisartan este singurul care are indicaţie de reducere a morbidităţii cardiovasculare (infarct miocardic şi accident vascular cerebral) pentru o vastă categorie de pacienţi cu risc de evenimente cardiace severe.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!