Primul generic de rosuvastatină pe piaţa românească

on . . Accesări: 3304

zentiva.jpgPrimul generic de rosuvastatină de pe piaţa românească a fost lansat miercuri de Zentiva, parte a Grupului Sanofi Aventis. Tratamentul cu rosuvastatină se adresează persoanelor cu hipercolesterolemie, inclusiv celor diagnosticate cu ateroscleroză în fază precoce sau avansată. Considerată drept cea mai puternică statină, rosuvastatina are o eficacitate terapeutică dovedită în timp, printr-un program larg de studii. După 6 săptămâni de tratament, până la 80% dintre pacienţi au atins ţintele terapeutice recomandate de Ghidul European de prevenţie a bolilor cardiovasculare. Acest medicament este considerat cea mai eficientă statină, asigurând atingerea ţintelor terapeutice ale colesterolului după doar 6 săptămâni de tratament la pacienţii cu dislipidemie.

O reducere cu 25% a nivelului colesterolului total poate scădea mortalitatea cauzată de boli cardiovasculare cu 42% şi probabilitatea unui eveniment cardiac cu 34%.
Nivelul crescut al colesterolului reprezintă un factor major şi independent de risc cardiovascular, de aceea managementul dislipidemiei este una din măsurile obligatorii recomandate de ghidurile de specialitate pentru reducerea riscului de a dezvolta afecţiuni cardiovasculare. S-a observat că la o reducere cu 25% a nivelului colesterolului total, mortalitatea cauzată de boli cardiovasculare poate scădea cu 42% şi probabilitatea unui eveniment cardiac cu 34%.

În România, peste o treime din populaţie este afectată de hipercolesterolemie şi această cifră este în continuă creştere. Pacienţii cu dislipidemie nu prezintă simptome, în timp, însă, valorile crescute ale colesterolului duc la afectarea vaselor de sânge prin constituirea plăcilor de aterom (ateroscleroză), ceea ce creşte riscul de evenimente vasculare (infarct de miocard, accident vascular cerebral).
De multe ori, pacienţii cu dislipidemie nu sunt diagnosticaţi şi nu ajung să fie trataţi la timp şi corespunzător. De aceea este foarte importantă verificarea valorilor colesterolului. Dacă valorile colesterolului sunt crescute, medicul poate recomanda modificarea stilului de viaţă şi, atunci când este necesar, tratament medicamentos.

'Din păcate, la mulţi pacienţi cu hipercolesterolemie, schimbarea regimului alimentar şi scăderea în greutate nu reuşesc să reducă nivelul colesterolului la valorile normale. În acest context, prin lansarea Rosucard® oferim pacienţilor din România o soluţie terapeutică: cea mai potentă statină, rosuvastatina, la un preţ accesibil. Comparativ cu alte statine, rosuvastatina asigură cea mai mare reducere a colesterolului, având totodată un profil de siguranţă şi tolerabilitate dovedit', a spus dr. Ovidiu Saltas-Dabija, Director Medical Sanofi-Aventis. El a adăugat că noul sistem de compensare face ca pacienţii să scoată mai mulţi bani din buzunar ceea ce face ca mulţi pacienţi să renunţe la tratament, în defavoarea sănătăţii.

Rosucard® (rosuvastatină), disponibil în concentraţii de 10 mg, 20 mg şi 40 mg, se află pe lista medicamentelor compensate cu 50% şi se distribuie numai pe bază de prescripţie medicală.
'Pe piaţa de statine avem deja o prezenţă importantă şi de succes, Simvacard® fiind în prezent lider de piaţă în număr de unităţi şi de pacienţi trataţi în România. Rosucard® completează portofoliul Grupului Sanofi-Aventis dedicat prevenţiei şi tratării afecţiunilor cardio-vasculare şi oferă persoanelor cu valori crescute ale colesterolului posibilitatea să folosească un medicament cu un efect terapeutic rapid şi la un preţ accesibil', a declarat dr. Sorin Iancu, marketing manager Zentiva, parte a Grupului Sanofi Aventis./Agerpres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!