Experţii recomandă retragerea Avandia de pe piaţă

on . . Accesări: 3878

avandia.jpgUn medicament prescris împotriva diabetului a provocat sute de atacuri de inimă, au denunţat într-un raport experţi ai Administraţiei Medicamentelor şi Alimentelor din SUA /FDA/. David Graham şi Kate Gelperin au recomandat în raportul lor ca medicamentul, comercializat sub numele de Avandia, să fie retras de pe piaţă. Avandia, prescris pentru tratarea diabetelor de tip 2, conţine rosiglitazonă, legată de moartea a 304 de persoane în ultimul trimestru al anului trecut, potrivit unei note publicate de versiunea online a ziarului New York Times.

În această notă ziarul arată că, potrivit raportului, dacă fiecărui bolnav de diabet i s-ar fi administrat un medicament similar denumit Actos s-ar fi evitat 500 de atacuri de inimă şi 300 de cazuri de infarct pe lună, având în vedere că administrarea Avandiei provoacă probleme cardiace serioase.

Raportul este urmare a unei dezbateri prelungite timp de ani cu privire la adevăratele efecte ale acestui medicament şi a unei investigaţii a statului, care a subliniat că fabricantul medicamentului, GlaxoSmithKline, ar fi trebuit să-i avertizeze pe pacienţi asupra riscurilor potenţiale ale administrării sale. /Agerpres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!