Proiectul privind interzicerea plantelor halucinogene va fi prezentat miercuri

on . . Accesări: 2323

plante.jpgUn proiect de act normativ privind interzicerea de substanţe şi plante ce se vând actualmente în aşa numitele 'magazine de vise', dar care au efecte halucinogene şi dau dependenţă, va fi prezentat de către Ministerul Sănătăţii în şedinţa de Guvern de miercuri, a anunţat sâmbătă ministrul Cseke Attila. 'Este un proiect la care noi lucrăm de patru săptămâni, din ianuarie. Este un grup de lucru pe care noi îl avem la nivelul ministerului, împreună cu reprezentanţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, Agenţia Naţională a Medicamentului şi specialişti de la Universitate de Farmacie din Bucureşti. Suntem în măsură, miercurea viitoare, să prezentăm proiectul de act normativ care va reglementa situaţia actuală. În ceea ce priveşte lista substanţelor şi plantelor care urmează a fi interzise, miercuri o să dăm detalii mai multe. Proiectul e aproape finalizat, miercuri putem să-l prezentăm în şedinţa de Guvern', a precizat sâmbătă, în cadrul unei vizite la Spitalul Judeţean Zalău, ministrul sănătăţii, Cseke Attila.

De altfel, premierul Emil Boc i-a solicitat, vineri, ministrului Sănătăţii, să finalizeze în regim de urgenţă, până la şedinţa de Guvern de săptămână viitoare, actul normativ privind interzicerea consumului de plante halucinogene, având în vedere consecinţele consumării acestora.
Potrivit primului-ministru, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul de Interne trebuie să analizeze foarte serios problema drogurilor, atât a celor clasice, cât şi a noilor plante halucinogene, fiind de părere că drogurile devin în Bucureşti 'un fenomen care pare să fi scăpat de sub control'./Agerpres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!