Sibutramina nu poate fi comercializată în România

on . . Accesări: 3761

obez1.jpgComitetul pentru Produse Medicale umane de uz uman (CHMP) al Agenţiei Europene a Medicamentului (AEM) a adoptat, în 20 ianuarie, recomandarea de suspendare a autorizaţiilor de punere pe piaţă a tuturor medicamentelor antiobezitate care conţin Sibutramină. Agenţia Medicamentului a hotărât blocarea Sibutraminei din 22 ianuarie la toate depozitele şi lanţuri de distribuţie. În România, există cinci companii deţinătoare a autorizaţiei de punere pe piaţă a medicamentelor cu conţinut de Sibutramină, dar numai trei dintre acestea au comercializat astfel de produse. Este vorba despre Zentiva cu medicamentul Lindaxa, Abbott cu Reductil, Sandoz SRL (parte a companiei Novartis) cu Minimacil. În prezent, ANM aşteaptă datele privind cantităţile de medicamente blocate în depozite.

Compania Abbott a anunţat deja, într-un comunicat, întreruperea vânzării medicamentului antiobezitate Sibutramină în toate ţările UE, după ce Comitetul pentru Produse Medicale umane de uz uman (CHMP) al Agenţiei Europene a Medicamentului (AEM) a adoptat, în 20 ianuarie, recomandarea de suspendare a autorizaţiilor de punere pe piaţă a tuturor medicamentelor antiobezitate care conţin Sibutramină.

Producătorul Sibutraminei susţine că substanţa va rămâne pe piaţă, în afara UE, şi se recomandă folosirea ei conform instrucţiunilor din prospect.

Compania Abbott produce sibutramină cu următoarele denumiri comerciale: Reductil, Meridia, Sibutral, Ectiva şi Raductil.

Sibutramina, substanţă folosită în tratamentul obezităţii, acţionând prin reducerea senzaţiei de foame, figurează pe lista produselor interzise de către Agentia Mondială Antidoping.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!