Canada a retras 170.000 de doze de vaccin pandemic din cauza reacţiilor alergice

on . . Accesări: 3469

vaccin1.jpgAproximativ 170.000 de doze de vaccin pentru gripa pandemică au fost retrase săptămâna trecută în Canada după ce oficiali din sistemul sanitar au raportat un număr neobişnuit de mare de reacţii alergice. Oficiali ai sistemului sanitar din provincia Manitoba au raportat un număr neobişnuit de mare de reacţii alergice după folosirea vaccinurilor dintr-un lot fabricat de o uzină a producătorului britanic GlaxoSmithKline (GSK) din Quebec. În mod obişnuit se aşteaptă una sau două reacţii alergice la un lot de asemenea mărime, dar în provincia Manitoba s-au înregistrat şase astfel de reacţii alergice.

GSK a precizat într-un comunicat că retragerea dozelor a fost o măsură preventivă şi că va efectua investigaţii pentru a determina dacă era ceva în neregulă cu respectivul lot. Până în prezent nicio altă provincie în care se foloseşte vaccinul nu a raportat o creştere a numărului reacţiilor adverse.
Din cele 6,6 milioane de persoane care au fost vaccinate au existat numai 36 de cazuri de reacţii adverse grave, a precizat şeful sistemului de sănătate publică din Canada, dr. David Butler-Jones.
Este posibil ca o persoană să fi murit din cauza unei reacţii grave la vaccin, dar nu s-a stabilit în mod clar că decesul ar fi fost provocat de acesta, a mai precizat medicul.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!