Elveţia a autorizat vaccinul Celtura de la Novartis împotriva H1N1

on . . Accesări: 4027

novartis.jpgElveţia a autorizat vineri utilizarea vaccinului Celtura împotriva virusului H1N1, produs de grupul farmaceutic Novartis. Decizia autorităţii Elveţiene a pus astfel capăt zvonurilor vehiculate în presă potrivit cărora vaccinul nu ar primi aprobarea autorităţilor. 'Pe baza datelor clinice existente, Celtura a fost autorizat pentru administrare la copii începând de la trei ani, precum şi pentru adulţii din toate grupele de vârstă', a indicat Swissmedic, autoritatea elveţiană de reglementare a medicamentelor, potrivit unui comunicat.

'Datele indică de asemenea că în cazul adulţilor cu vârste peste 40 de ani sunt necesare două injecţii pentru ajunge la o imunizare suficientă', menţionează comunicatul. Swissmedic precizează că în acest caz vaccinul trebuie administrat în două reprize, respectând un interval de trei săptămâni între cele două administrări.

Contrar vaccinurilor Focetria de la Novartis şi Pandemrix de la GlaxoSmithKline, deja autorizate în octombrie, componentul antigenic al Celtura nu este fabricat pe bază de embrioni din ouă de găină, ci pe o cultură celulară. Vaccinul Celtura este produs pornind de culturi celulare obţinute din rinichi de câine, ceea ce permite o fabricare mai rapidă decât cea prin metoda clasică, pe ouă de găină. Cererea de autorizare pentru Celtura a provocat o polemică în presa elveţiană.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!