Primul progres farmaceutic major din domeniul anesteziologiei

on . . Accesări: 2306

anest.jpegCongresul Societăţii Române de Anestezie-Terapie Intensivă, desfăşurat duminică la Bucureşti, a prilejuit lansarea unei noi terapii care  îmbunătăţeşte calitatea şi siguranţa anesteziei aducând avantaje importante atât pacienţilor, cât şi medicilor. Prof. dr. ªerban Marinescu, preşedintele Societăţii Române de Anestezie-Terapie Intensivă din România, a apreciat noul medicament şi a evidenţiat că, prin administrarea acestuia, pacientul se trezeşte mai repede din anestezie şi nu riscă unele complicaţii care pot apărea prin utilizarea vechilor medicamente. El a precizat că pacientul se trezeşte la două minute după ce a fost efectuată intervenţia, trezirea este completă, noul medicament acţionând de 18 mai rapid decât celelalte. Medicamentul are un mecanism de acţiune complet nou, care anulează relaxarea, într-un timp foarte scurt, atât a musculaturii netede, cât şi pe a celei profunde. Astfel, produsul permite reluarea activităţii neuro-musculare într-un interval de timp de două până la patru minute.

În cadrul studiilor clinice care s-au realizat, reacţiile adverse cele mai des întâlnite în urma administrării soluţiei injectabile au fost reprezentate de gustul metalic sau amar ori reacţii pseudo-alergice – bufeuri, erupţii cutanate. Noua soluţie injectabilă, Birigion, nu se recomandă bolnavilor cu insuficienţă renală severă.
Medicamentul va fi disponibil în ţara noastră, potrivit preşedintelui Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, prof. Marinescu, peste o lună. Comercializarea produsului a fost aprobată de Comisia Europeană, în iulie anul trecut.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!