Perioadă de tratament scurtată în cazul hepatitei C

on . . Accesări: 5249

pegasys.jpgCompania farmaceutică Roche a anunţat aprobarea de către Comisia Europeană pentru scurtarea perioadei de tratament cu peginterferon alfa 2a la 16 săptămâni, în loc de şase luni.Acest tip de tratament este pentru pacienţii infectaţi cu virusul hepatitic C genotip 2 sau 3, care au încărcătură virală scăzută înainte  de începerea tratamentului şi care au înregistrat un răspuns virusologic rapid, prin valori nedetectabile ale încărcăturii virale după primele patru săptămâni de tratament. Durata redusă a tratamentului le oferă pacienţilor beneficii terapeutice complete, dar şi reducerea expunerii suplimentare nedorite la medicament.

Până în prezent, toţi pacienţii infectaţi cu genotipul 2 sau 3 al virusului hepatitic C primeau tratament timp de 24 de săptămâni, indiferent de nivelul încărcăturii virale sau de răspunsul la terapie.Chiar dacă 99% dintre pacienţii cu hepatită C din România sunt infectaţi cu genotipul 1, această nouă indicaţie a peginterferon alfa 2a vine să confirme încă o dată eficienţa acestui produs, care, în asociere cu ribavirina, poate asigura o şansă de răspuns virusologic susţinut de 60% pentru pacienţii cu hepatită C.
Această aprobare europeană reprezintă un nou concept de tratament al hepatitei virale C, numit "terapie în funcţie de răspuns", care îşi propune să adapteze regimurile terapeutice la cât de bine răspund pacienţii la tratament."Terapia în funcţie de răspuns în hepatita virală C este un excelent exemplu al poziţionării unice pe care Roche o are în medicina personalizată şi oferă în acelaşi timp beneficii reale pacienţilor, medicilor şi autorităţilor din domeniul sanitar, datorită sinergiei dintre medicamente şi teste de diagnostic inovatoare", a declarat William M. Burns, CEO al diviziei Roche Pharmaceuticals. "Aprobarea europeană a duratei reduse de tratament de doar 16 săptămâni pentru tratamentul pacienţilor cu genotipul 2 sau 3 al hepatitei virale C cu răspuns rapid la tratament demonstrează încă o dată că Roche, prin toate iniţiativele sale, este dedicat transpunerii conceptelor medicinei personalizate în realitate", a spus William M. Burns.

Hepatita virală C (HVC) se transmite în principal prin sânge şi afectează 180 milioane de persoane în întreaga lume, ceea ce înseamnă că prevalenţa acestei boli este de patru ori mai mare decât cea a infecţiei HIV/SIDA. Hepatita virală C rămâne principala cauză a îmbolnăvirilor de ciroză, cancer hepatic şi insuficienţă hepatică, în ciuda faptului că mulţi pacienţi pot fi vindecaţi. /Agerpres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!