Prospectul medicamentului Champix va fi reactualizat

on . . Accesări: 3188

Recent, compania Pfizer a solicitat actualizarea secţiunilor pentru finalizarea textului din prospectul european al produsului Champix. Modificările vor fi implementate în fiecare ţară în care este sau va fi lansat produsul. Reprezentanţii companiei precizează că secţiunile privind efectele secundare şi informaţiile pentru pacient din prospectul produsului sunt revizuite pe baza raportărilor post-marketing privind apariţia spontană a unor efecte adverse precum depresia, agitaţia, modificările de comportament, ideile suicidare şi suicidul la pacienţii care încercau să renunţe la fumat urmând un tratament cu Champix.
 Aceste raportări se fac periodic, după lansarea oricărui medicament pe piaţă. Nu există dovezi ştiinţifice care să stabilească o relaţie cauzală între Champix şi raportarea acestor efecte, susţin reprezentanţii Pfizer. Deşi aceste efecte secundare spontane raportate post-marketing conţin informaţii insuficiente pentru stabilirea unei relaţii cauzale cu produsul Champix, prospectul european va fi de asemenea actualizat, pentru a transmite aceste informaţii medicilor şi pacienţilor. Renunţarea la fumat, cu sau fără ajutorul tratamentului, se asociază cu simptomele de sevraj la nicotină şi cu exacerbarea afecţiunilor psihiatrice deja existente.
 Medicii implicaţi în prescrierea Champix sunt la curent cu riscurile administrării Champix la pacienţii cu antecedente de afecţiuni psihiatrice. Medicii trebuie să aibă în vedere faptul că pacienţii care încearcă să renunţe la fumat (independent de orice tratament medicamentos) pot dezvolta simptome depresive şi trebuie să-i avertizeze de aceste riscuri. Persoanele aflate în tratament cu Champix şi care dezvoltă gânduri suicidare trebuie să întrerupă tratamentul şi să contacteze imediat medicul. Mai mult, datele din literatură demonstrează că fumătorii prezintă o incidenţă semnificativ mai crescută a depresiei şi a suicidului în comparaţie cu nefumătorii. Champix este indicat drept un mijloc de sprijin pentru tratamentul renunţării la fumat în cazul pacienţilor adulţi şi reprezintă o opţiune eficientă de tratament pentru mulţi pacienţi care încearcă să renunţe la fumat. /Rompres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!