Un nou tratament pentru hemofilie

on . . Accesări: 3587

Un nou tratament pentru hemofilie, care exclude riscul de infecţie cu virusuri (HIV, HCV, HBV) sau cu alţi agenţi patogeni a fost lansat săptămâna trecută de compania Bayer. De-a lungul celor 20 de de ani de experienţă clinică şi după administrarea a peste 7 miliarde de unităţi de Kogenate®, nu a fost înregistrat nici un caz confirmat de transmitere a agenţilor patogeni. Datele clinice au arătat că noul tratament demonstrează un control al sângerărilor excelent şi este sigur pentru pacienţii cu hemofilie. Administrarea este simplă iar reconstituirea produsului se face fără ac, ceea ce conferă un grad de siguranţă ridicat pentru pacienţi şi confort personalului medical.
 În România, sunt în prezent 1.500 de pacienţi cu hemofilie de tip A, iar lipsa factorului VIII, responsabil de această formă de hemofilie, afectează 80-85% dintre hemofilici, potrivit dr. Luminiţa Rusen, de la Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională. Un procent de 60% dintre hemofilici au forme severe, 28% - forme medii şi 12% - uşoare, a adăugat medicul. Ea a subliniat că se nasc hemofilici băieţii, care moştenesc această boală de la părinţi, prin gene. Femeile sunt doar purtătoare.
 Hemofilia este o afecţiune a sângelui, transmisă genetic şi care se manifestă prin sângerări spontane sau în urma traumatismelor, determinate de lipsa factorilor necesari coagulării sângelui. Boala apare foarte devreme, în copilărie, durează toată viaţa şi poate duce la invaliditate. Deşi este considerată o boală rară, hemofilia ridică serioase probleme de integrare socială a copiilor şi adulţilor. Datele raportate în 2005 de Federaţia Mondială a Hemofiliei indică un raport de 54 de pacienţi la 1 milion de locuitori, în condiţiile unei prevalenţe globale de 1 pacient la 10.000 de locuitori.
 Luminiţa Rusen susţine că: „Noul tratament recombinant Bayer este un tratament modern, unanim acceptat în majoritatea ţărilor dezvoltate, care în ultimii 20 de ani şi-a dovedit eficienţa în tratamentul pacienţilor hemofilici din toată lumea. Lansarea sa în România este binevenită, reprezentând încă un semn al alinierii ţării noastre, ca posibilităţi de tratament pentru hemofilici, la nivelul Uniunii Europene”.
 “Lansarea acestui produs în România este parte a angajamentului companiei Bayer faţă de comunitatea medicală şi cea a pacienţilor. Credem că avem responsabilitatea şi obligaţia de a sprijini toate iniţiativele organizaţiilor profesionale din domeniul hemofiliei pentru îmbunătăţirea calităţii îngrijirii acestor pacienţi” - a declarat, la rândul său, Cătălin Radu, reprezentantul Schering Pharma pentru România./Rompres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!