Actilon (TM)-activ în hepatita cronică virală C

on . . Accesări: 7187

Actilon (TM), un agonist TLR-9, medicament nou cu proprietăţi imunostimulatoare produs de Compania Farmaceutică Coley, testat în cadrul studiului Phase Ib la pacienţii cu hepatită cronică cu virus C, care iniţial au prezentat răspuns susţinut la 24-48 de săptămâni de la tratamentul standard cu interferon şi ribavirină, s-a dovedit a fi eficient în lupta antivirală la cei infectaţi cu genotipul 1, s-a anunţat azi la întrunirea Digestive Disease Week.

 Hepatita cronică virală C afectează în jur de 170 de milioane de oameni din întreaga lume, circa 20% dintre infectaţi ajungând în stadiul de ciroză sau cancer hepatic, cu decesul a 8.000-10.000 dintre aceştia în fiecare an.
 Medicamentele TLR Therapeutics (Toll-like receptor), prelevate de Compania Coley, prezintă eficacitate în diferite boli precum infecţii severe, boli maligne, astm bronşic etc.
 Actilon TM un agonist TLR-9 care stimulează în special receptorii TLR-9 aflaţi pe suprafaţa anumitor celule dentritice şi limfocite B, obţinând un răspuns imunologic precoce şi susţinut.
 La cei 42 de bolnavi cu hepatită cronică virală C (genotip 1) participanţi la studiu, cu răspuns susţinut după 24-48 de săptămâni de la tratatmentul standard, care au primit subcutan de 2 ori/săptămână Actilon în diferite doze (0,25, 1, 4, 10, 20 mg) s-a observat un răspuns imunologic pe termen lung, exprimat prin scăderea cantităţii de virus din organism, dependent de doză, dar fără toxicitate semnificativă la dozele mai mari.
 Astfel, o doză de 20 de mg de Actilon, administrat subcutan de 2x/săptămână, a scăzut cantitatea de virus cu 96% la 4 săptămâni, fără efecte adverse importante.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!