Noutăţi legislative mai 2007.

on . . Accesări: 4076

Actele normative pe care care le publicăm se referă la: organizarea şi funcţionarea activităţilor de medicină alternativă, complementară şi la noile norme privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor. Legea nr. 118/ 2007 privind organizarea şi funcţionarea activităţilor şi practicilor de medicină complementară/ alternativă a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 305 din 8 mai 2007 şi intră în vigoare în 3 (trei) luni de la publicare, repectiv în data de 08. 08. 2007.
 Ea are drept scop reglementarea activităţilor şi practicilor de medicină complementară/alternativă care vizează prevenirea îmbolnăvirilor, promovarea sănătăţii, vindecarea bolilor şi optimizarea din punct de vedere biopsihosocial şi spiritual a fiinţei umane.
  Hotărârea privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor stabileşte cerinţele minime pentru supravegherea sănătăţii lucrătorilor faţă de riscurile pentru securitate şi sănătate, pentru prevenirea îmbolnăvirii lucrătorilor cu boli profesionale cauzate de agenţi nocivi chimici, fizici, fizico-chimici sau biologici, caracteristici locului de muncă, precum şi a suprasolicitării diferitelor organe sau sisteme ale organismului în procesul de muncă.
 
 Pentru a descărca actele normative urmaţi linkurile de mai jos:
 
Organizarea şi funcţionarea activităţilor de medicină alternativă.
Noile norme privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!