PAXIL sporeşte riscul gândurilor sinucigaşe

on . . Accesări: 2934

Antidepresivul Paxil sporeşte riscul tendinţelor sinucigaşe la adulţii tineri, a avertizat Agenţia Americană de Medicamente (FDA) şi fabricantul britanic GlaxoSmithKline într-o scrisoare deschisă adresată medicilor prin internet şi preluată de AFP. FDA ordonă ca avertismentul cel mai ferm să figureze pe etichetele cutiilor de Paxil (Paroxetin) şi recomandă ca bolnavii trataţi cu acest antidepresiv să fie supravegheaţi cu stricteţe, chiar în faza de vindecare. În timpul testărilor clinice efectuate pe circa 15.000 de bolnavi adulţi trataţi cu Paxil sau cu placebo, la bolnavii trataţi cu Paxil a apărut una dintre cele mai mari frecvenţe de tendinţe suicidare, mai ales la tineri între 18-30 de ani, precizează FDA. În schimb, în grupul tratat cu placebo a fost constatată doar o tentativă de suicid.
 În această scrisoare publicată pe site-ul său internet, FDA recomandă totuşi ca rezultatele acestor testări să fie "interpretate cu prudenţă", dat fiind numărul lor limitat.
 John Kraus, responsabil al sectorului cercetare şi dezvoltare în psihiatria clinică în America de Nord, a indicat la rândul său că fabricantul GlaxoSmithKline continuă să considere că virtuţile Paxil-ului contrabalansează de departe riscurile. (Rompres)

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!