Diovan HCT-acum în doze mai mari pentru controlul HTA

on . . Accesări: 3708

Diovan HCT®, noua formulă în doze crescute a combinaţiei valsartan-hidroclorotiazid (320/12,5 mg şi 320/25 mg) produs de Novartis Pharmaceuticals Corporeation a obţinut aprobarea de la FDA pentru a putea fi utilizat la bolnavii hipertensivi ale căror valori tensionale nu au putut fi controlate de tratamentele anterioare. Noua formulă va fi disponibilă de la începutul lunii iunie 2006. Medicamentul combină efectul a doi agenţi antihipertensivi eficienţi,  Diovan (valsartan), cel mai prescris reprezentant al antagoniştilor receptorilor de angiotensină II şi hidroclorotiazida din clasa diureticelor tiazidice. Majoritatea bolnavilor hipertensivi necesită o combinaţie a celor două medicamente pentru a ajunge la valorile tensionale dorite şi răspund mai bine la terapia asociată decât la medicamentele administrate în monoterapie. Până acum a existat formula Diovan HCT în doze mai mici: 80/12,5 mg, 160/12,5 mg şi 160/25 mg.
 Hipertensiunea arterială reprezintă o problemă majoră de sănătate publică, având în vedere că 65 de milioane de persoane, adică fiecare a treia persoană din Statele Unite, este afectată. Riscul cardiovascular se dublează cu fiecare creştere a tensiunii cu 20/10 mmHg peste valorile considerate normale, adică 115/75 mmHg. Medicamentele antihipertensive scad nu numai valorile tensionale dar şi riscul apariţiei unui atac de cord sau a unui atac vascular cerebral. În jur de 70% dintre bolnavii hipertensivi nu au tensiunea reglată corespunzător de terapia urmată. 
 Conform rezultatelor studiilor clinice, noile formule ale Diovan HCT oferă un control rapid şi semnificativ mai bun al tensiunii arteriale decât cele două componente administrate separat în monoterapie, s-a întregistrat o scădere a valorilor tensiunii sistolice şi diastolice de către Diovan HCT 320/25 mg cu 25/17 mmHg faţă de o scădere cu 6/7 mmHg obţinut cu placebo. Efectul pozitiv s-a menţinut pe toată perioada studiului, şi era similară indiferent de vârstă şi sex.
 Incidenţa efectelor adverse au fost asemănătoare în cele două grupe (Diovan HCT 320/25 versus placebo), s-au raportat mai puţine cazuri de hipopotasemie dată de hidroclorotiazidă.
 Multe dintre studiile pe baza cărora s-a obţinut aprobarea formulei cu doze mari vor fi prezentate la Conferinţa ªtiinţifică Anuală a Societăţii Americane de Hipertensiune (ASH) din 16 - 20 mai 2006 care va fi organizată la New York. Mai mult de 30 de studii cu Diovan, Diovan HCT şi alţi agenţi antihipertensiovi ale firmei Novartis urmează să fie prezentate la această conferinţă, printre care şi date referitoare la eficacitatea unor medicamente noi precum Rasilez® (aliskiren), Exforge® (amlodipină/valsartan) aflate încă în faze de investigare.

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!