Hunedoara: Peste 2.600 de elevi din clasa întâi vor fi vaccinaţi împotriva "bolilor copilăriei"

on . . Accesări: 1177

imunitateÎn perioada 8-18 octombrie, peste 2.600 de elevi din judeţul Hunedoara, care învaţă în clasa întâi, vor fi vaccinaţi împotriva rujeolei, rubeolei şi oreionului în cadrul unei campanii de imunizare.

"Necesarul de vaccin a fost transmis de către DSP Hunedoara la Ministerul Sănătăţii. Este vorba de 2.647 de doze pentru această campanie, care se desfăşoară la clasa întâi. Vaccinarea va fi făcută de medicii şcolari din judeţ, iar acolo unde nu există medici şcolari, de către medicii de familie", a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara, dr.Cecilia Birău.

Vaccinul rujeolic-rubeolic-oreion va fi adus de la Bucureşti, în cursul zilei de marţi, cu o maşină dotată cu un agregat frigorific, pentru a se asigura condiţiile de transport corespunzătoare.

Imunitate cls „intaia” pentru boboci

Din cele 3.850 de doze ce au fost repartizate judeţului Hunedoara, 2.647 vor fi folosite pentru imunizarea copiilor de 7 ani, în cadrul etapei a doua a programului de imunizare. Diferenţa de doze va fi distribuită medicilor de familie pentru a vaccina, în prima etapă, copiii cu vârsta de un an, ce sunt înscrişi pe listele de la cabinete.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!