Specificaţiile tehnice privind achiziţiile publice sunt în dezbatere

on . . Accesări: 1294

03 RAED ARAFAT CP 6901738423 rsMinisterul Sănătăţii a pus în dezbatere publică, pentru o săptămână, pe site-ul propriu, specificaţiile tehnice pe care MS le solicită în procesul de achiziţii publice pentru materiale sanitare şi consumabile, a declarat, duminică secretarul de stat Raed Arafat.

El a spus că decizia a fost luată pentru a veni în sprijinul distribuitorilor şi producătorilor de materiale şi consumabile, după o consultare cu reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice.

"Producătorii şi distribuitorii de materiale sanitare au la dispoziţie o săptămână pentru a transmite observaţiile lor la specificaţiile tehnice pe care Ministerul Sănătăţii le solicită în procesul de achiziţii publice. Procedurile pentru licitaţia centralizată de furnizare a produselor medicale şi a consumabilelor vor fi demarate în urma acestor observaţii", a explicat reprezentantul MS.

Potrivit lui Raed Arafat, această măsură dă o mai mare transparenţă şi eficientizează procesului de achiziţie publică, scăzând astfel posibilitatea ''ca cineva să vină să conteste că există probleme în legătură cu vreun lot sau altul de medicamente sau materiale cumpărate''.

"O să rugăm distribuitorii, producătorii, toţi care sunt implicaţi, să intre să verifice. Acolo unde văd că este o problemă care-i izolează, care-i discriminează, să ne comunice care sunt problemele, cu propuneri concrete. O să fie analizate propunerile şi cele care se găsesc că sunt pertinente vom modifica specificaţiile în conformitate cu propunerile respective", a precizat Raed Arafat.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!