Aproape 1.200 de persoane cu schizofrenie internate la Neuropsihiatrie în Iași

on . . Accesări: 2187

50-3-22-tema-otv-4ee9fd7f373dd 400x288 rsDe la începutul anului la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola, cea mai mare unitate de profil din zona de Est a României, au fost internate 1.147 de persoane care suferă de 'tulburări de schizofrenie', potrivit directorului instituţiei, dr Lucian Burlea.

Conform sursei citate, de la începutul anului 311 persoane cu astfel de tulburări au fost internate în regim de urgenţă la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola. De asemenea, în cursul acestei dimineţi au fost înregistrate 72 de internări ale unor persoane care suferă de schizofrenie.

Dr Lucian Burlea spune că situaţia este îngrijorătoare deoarece Ministerul Sănătăţii nu recunoaşte schizofrenia ca fiind un caz de urgenţă în medicina psihiatrică.

'Schizofrenia este un caz real de urgenţă în psihiatrie. Din păcate Casa de Asigurări nu recunoaşte şi, ca atare, nu decontează, cheltuielile pentru cazurile de schizofrenie ca fiind o urgenţă. Este o problemă de sistem care trebuie reparată. În contractul cadru este considerată o urgenţă dar în psihiatria din România schizofrenia nu este recunoscută ca fiind o urgenţă medicală', a spus dr Burlea.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!